• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2008., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175327

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

15.05.2008., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

 

Paziņojums

Pamatojoties uz LR likuma “Par ietekmes uz vidi novērtējumu”, Administratīvā procesa likumu, 17.02.2004 LR MK noteikumiem Nr.87 “Kārtība, kādā novērtējama paredzētās darbības ietekme uz vidi” un Aizsargjoslu likumu, un saskaņā ar Vides pārraudzības valsts biroja 29.04.2008 lēmumu Nr.197 “Par ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras piemērošanu”, kas pamatots uz Valsts Vides dienesta Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes 2008.gada 10.aprīļa administratīvo aktu Nr.5-7/1900, Rīgas Brīvostas pārvalde informē sabiedrību par paredzēto darbību. Ietekmes uz vidi novērtējuma objekts ir infrastruktūras attīstība zemes vienībās Zilajā ielā 25 un Zilajā ielā bez numura, Rīgā. Paredzētās darbības vieta atrodas Daugavas kreisā krasta akvatorijā un sauszemē Krievu salas ziemeļu daļā.

1. Ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras ierosinātājs:

Rīgas brīvostas pārvalde

2. Paredzētās darbības apraksts

Jaunbūves projekta ietvaros paredzēts:

1. Realizēt teritorijas inženiertehniskās sagatavošanas darbus – veikt teritorijas uzbēršanu un/ vai uzskalošanu.

2. Izbūvēt hidrobūves – četras piestātnes (garums 205 m) gar Daugavu un trīs piestātnes (garums 180 m) gar Hapaka grāvi.

3. Paplašināt un rekonstruēt kuģu ceļu.

4. Pēc teritorijas inženiertehniskās sagatavošanas izbūvēt maģistrālos inženiertīklus, kas perspektīvā nodrošina ūdensvada, notekūdeņu kanalizācijas un elektroapgādes lokālos pieslēgumus perspektīvajām termināļu teritorijām.

5. Izbūvēt satiksmes infrastruktūru – autoceļu un dzelzceļa nodrošinājumu perspektīvo termināļu teritoriju funkcionēšanai.

Apbūve tiek paredzēta veikt kārtās. Tiek radīti nepieciešamie priekšnoteikumi ilgtspējīgu jaunu jūras ostas termināļu un ražošanas platību teritoriju attīstībai Krievu salā.

Pēc jaunbūves projekta pabeigšanas teritorijas ziemeļdaļu gar Hapaka grāvi plānots perspektīvā izmantot ģenerālkravu, Ro-Ro un beramkravu termināļiem, teritorijas austrumu daļu gar Daugavu– beramkravu termināļiem. Teritorijas vidusdaļā atradīsies jaunbūves projekta ietvaros izbūvējamā dzelzceļa preču stacija. Projektējamās teritorijas dienvidu daļu plānots perspektīvā izbūvēt administrācijas ēkas.

3. Izmantojamo tehnoloģiju veidi

Paredzētās darbības laikā nav paredzēta jebkādu ķīmisko vielu ražošana, izmantojot ķīmisko vielu pārvēršanas procesus. Nav prognozējams elektromagnētiskais starojums un smaku rašanās.

Būvdarbu veikšanas tehnoloģiskie risinājumi tiks izvēlēti, lai iespēju robežās samazinātu jebkuru fizikālo ietekmi uz vidi.

Būvdarbi radīs būvniecības tehnoloģisko procesu atkritumus- būvniecības atkritumus, kuru savākšana notiks atbilstoši Rīgas Domes saistošo noteikumu prasībām.

Paredzētās darbības – būvdarbu veikšanas laikā būtiskākā prognozējamā fizikālā ietekme uz vidi ir:

1) īslaicīgas piesārņojošo vielu emisijas slodzes gaisā (PM10, Co2);

2) īslaicīgs trokšņa līmeņa pieaugums;

3) īslaicīgas vibrācijas būvdarbu laikā;

4) īslaicīgās slodzes, kas rodas ūdensobjektos no gultnes padziļināšanas darbiem Hapaka grāvja un Daugavas akvatorijās;

5) īslaicīgās slodzes, kas rodas ūdensobjektā hidrobūvju izbūves gaitā.

Paredzētā darbība plānota veikt, ievērojot Rīgas teritorijas plānojumā noteiktās ūdensobjektu aizsargjoslas un aprobežojumus tajās.

Objekta perspektīvās ekspluatācijas laikā nav paredzēta jebkādu ķīmisko vielu ražošana, izmantojot ķīmisko vielu pārvēršanas procesus. Nav prognozējams elektromagnētiskais starojums un smaku rašanās. Paredzētā darbība neizmantos izejvielas ražošanā un neradīs ražošanas tehnoloģisko procesu atkritumus.

Prognozējamā fizikāla ietekme uz vidi objekta perspektīvās ekspluatācijas laikā:

1. Autostāvvietās un laukumos radušos naftas produktu savākšana notiks naftas uztvērējos, iespējamie lietus notekūdeņi tiks attīrīti lokālās attīrīšanas iekārtās (naftas produktu ķērājos). Naftas produktu atkritumi (atkritumu klase 050105) tiek nogādāti specializētam pārstrādes uzņēmumam pārstrādes un apglabāšanas darbības veikšanai atbilstoši 29.04.2004 MK noteikumiem Nr.365 “Noteikumi par atkritumu pārstrādes, reģenerācijas un apglabāšanas veidiem” un citiem spēkā esošiem LR normatīviem aktiem.

2. Pastāvīgs mainīgs trokšņa līmenis (prognozējami maksimāli līdz 40-45 dB, 200 m attālumā) no autotransporta, termināļu iekārtām un dzelzceļa transporta.

3. Pastāvīgas mainīgas PM10, CO2 emisijas slodzes gaisā no autotransporta, peldlīdzekļu, termināļu iekārtu un dzelzceļa transporta, kas valdošo vēju ietekmē galvenokārt pārvietosies virzienā uz ziemeļaustrumiem un austrumiem.

4. Ietekmei pakļautās teritorijas

Paredzētās darbības laikā ietekmei tiek pakļauta būvdarbu veikšanas vietas (zemes vienību Zilā ielā 25 un Zilā ielā bez numura, Rīgā) sauszemes un ūdens teritorija, un tām tieši pieguļošā Daugavas un Hapaka grāvja akvatorija.

5. Informācija par pārrobežu ietekmi

Nav prognozējama paredzētās darbības radīta pārrobežu ietekme.

6. Laiks un vieta, kur sabiedrība var iegūt informāciju par paredzēto darbību un iepazīties ar Rīgas Brīvostas pārvaldes iesniegumu, sākotnējo izvērtējumu, lēmumu par ietekmes uz vidi novērtējuma nepieciešamību

Sabiedrība iegūt informāciju par paredzēto darbību un iepazīties ar Rīgas Brīvostas pārvaldes Valsts vides pārraudzības birojā iesniegto pieteikumu, Lielrīgas reģionālās pārvaldes izsniegto sākotnējo izvērtējumu, Vides pārraudzības valsts biroja lēmumu Nr.197 par ietekmes uz vidi novērtējuma nepieciešamību laika periodā no 2008.gada 16.maija līdz 27.maijam (ieskaitot) var:

Rīgas Brīvostas pārvaldē ēkas Rīgā O.Kalpaka bulvārī 12, 1.stāvā, katru darba dienu no plkst. 10.00 līdz 16.00

Bolderājas bibliotēkas lasītavas telpās Gaigalas ielā 3, Rīgā, katru darba dienu no plkst. 10.00 līdz 19.00, sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00,

Lielrīgas reģionālajā vides pārvaldē Rūpniecības ielā 23, Rīgā, katru darba dienu no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Vides pārraudzības valsts birojā Rūpniecības ielā 23, Rīgā, katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 16.00.

Elektroniskā veidā Rīgas Brīvostas pārvaldes Valsts vides pārraudzības birojā iesniegtais pieteikums, Lielrīgas reģionālās pārvaldes izsniegtais sākotnējais izvērtējums, lēmums par ietekmes uz vidi novērtējuma nepieciešamību publicēts:

Rīgas Brīvostas pārvaldes mājaslapā http://www.freeportofriga.lv.

7. Termiņš, līdz kuram Rīgas Brīvostas pārvalde uzaicina iesniegt rakstiskus priekšlikumus un pieprasījumu organizēt sākotnējo sabiedrisko apspriešanu:

Rīgas Brīvostas pārvalde uzaicina iesniegt rakstiskus priekšlikumus Vides pārraudzības valsts birojā, un /vai iesniegt rakstisku pieprasījumu organizēt sākotnējās sabiedriskās apspriešanas organizēšanu 20 dienu laikā no šī paziņojuma publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Paziņojums par sākotnējās sabiedriskās apspriešanas uzsākšanu tiks publicēts laikrakstā “5 minūtes” un Rīgas Brīvostas pārvaldes mājas lapā http://www.freeportofriga.lv, un Vides pārraudzības valsts biroja mājaslapā http://www.vidm.gov.lv .

8. Kontaktinformācija

Rīgas Brīvostas pārvaldes korespondences adrese: O.Kalpaka bulvārī 12, Rīgā, LV-1050.

Tālr. 67030800. Fakss 67030835.

Epasts: info@rigasbrivosta.lv

Mājaslapas adrese: http://www.freeportofriga.lv

Vides pārraudzības valsts biroja korespondences adrese: Rūpniecības iela 23, Rīga, LV-1045. Tālr. 67321173. Fakss 67321049.


Promocijas darba aizstāvēšana

2008. gada 4. jūnijā plkst. 11 LLU VMF 1. auditorijā, K. Helmaņa ielā 8, LLU Veterinārmedicīnas fakultātes promocijas padomes atklātajā sēdē ANDA VALDOVSKA aizstāvēs promocijas darbu “Pelējuma sēņu skartu ūdeļu parenhimatozo orgānu izpēte uz Aleuta slimības fona” veterinārmedicīnas doktora zinātniskā grāda iegūšanai.

Recenzenti: Dr. med. vet., asociētā profesore Vita Antāne, Dr. med., profesore Juta Kroiča, Dr. med. vet., profesors Arnis Mugurēvičs.

Ar zinātnisko darbu var iepazīties LLU Fundamentālajā bibliotēkā Lielā ielā 2, Jelgavā, un http://llufb.llu.lv/llu-theses.htm.


Paziņojums

Šī gada 28.maijā plkst. 11 Kombuļu pagasta Tautas namā (Skolas iela 2, Kombuļi, Krāslavas rajons) notiks informatīva sanāksme par dabas aizsardzības plāna izstrādes uzsākšanu Natura 2000 teritorijai dabas parkam “Dridža ezers”. Dabas aizsardzības plāna izstrādātājs - biedrība “Daugavpils mednieku un makšķernieku saimniecība” (K. Valdemāra iela 37-27, Daugavpils, tālr. 54 24430). Aicināti visi interesenti!


Paziņojums

Balvu pilsētas dome 2008.gada 13.martā (protokols nr.6, 6.§) ir apstiprinājusi saistošos noteikumus nr. 3/2008 “Noteikumi, par kuru pārkāpšanu paredzēta administratīvā atbildība”.

Ar pilnu saistošo noteikumu tekstu var iepazīties Balvu pilsētas domē Sporta ielā 1, Balvos, Balvu pilsētas pašvaldības mājas lapā (www.balvi.lv) un Balvu pilsētas informatīvā izdevuma “Balvu Ziņas” 2008.gada 26.aprīļa numurā.


Paziņojums par saistošo noteikumu pieņemšanu

Cēsu pilsētas dome 27.03.2008. (prot. nr.6) ir pieņēmusi saistošos noteikumus nr.8 “Grozījumi Cēsu pilsētas domes 12.07.2007. saistošajos noteikumos nr.13 “Par kokaugu un apstādījumu aizsardzību Cēsu pilsētā”” un saistošos noteikumus nr.9 “Par grozījumiem Cēsu pilsētas domes 22.09.2005. saistošajos noteikumos nr.13 “Cēsu pilsētas pašvaldības nolikums””.

Ar noteikumiem var iepazīties Cēsu pilsētas domē Cēsīs, Raunas ielā 4, un Cēsu domes mājaslapā www.cesis.lv.


Paziņojums

Valsts ieņēmumu dienesta Kurzemes reģionālā iestāde paziņo, ka ir veikta nodokļu revīzija (audits) un pieņemts lēmums, kas uzliek pienākumu šādam nodokļu maksātājam iemaksāt nodokļu budžetā papildus noteiktos maksājumus:

Nr.

p.k.

Nodokļu maksātāja

nosaukums,

personas kods

Lēmuma

datums,

numurs

Papildu aprēķinātais nodoklis vai maksājums

Summa

Ls

1.

Aleksejs Viņičenko,

1709XX-XXXXX

28.03.2008.

Nr.5.1.1-8/44

Iedzīvotāju ienākuma nodoklis

465972,35

Nokavējuma nauda

152067,70

Soda nauda

232986,18

Kopā:

851026,23

Saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 23.panta trīspadsmito daļu lēmums stājas spēkā paziņojuma publicēšanas dienā.

Papildu aprēķinātās summas iemaksājamas budžetā 30 dienu laikā pēc paziņojuma publicēšanas.

Saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 37.panta otrās daļas 1.punktu un Administratīvā procesa likuma 77.pantu pieņemto lēmumu ALEKSEJAM VIŅIČENKO ir tiesības 30 dienu laikā no lēmuma saņemšanas rakstveidā apstrīdēt Valsts ieņēmumu dienesta Kurzemes reģionālās iestādes direktoram. Iesniegums par lēmuma apstrīdēšanu iesniedzams Liepājas ielā 48, Kuldīgā, LV-3301.


Tiek pārdots

Valsts robežsardzes Daugavpils pārvalde pārdod divus dienestam nederīgus vācu aitu šķirnes suņus. Suni (dzimums - kuce, dzimšanas datums 21.05.2004.), ar nepietiekošām darba spējām, cena - Ls 5 un suni (dzimums - kuce, dzimšanas datums 04.02.1999.), ar veselības problēmām, cena - Ls 5. Interesentiem pieteikties 5 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas pa tālruni 5403725.


Paziņojums

Priekuļu pagasta padome paziņo, ka ar 2008.gada 7.februāra lēmumiem (protokols nr. 3p.8) ir izdoti saistošie noteikumi nr.4 “Par sociālās palīdzības pabalstiem Priekuļu pagastā” un saistošie noteikumi nr. 5 (protokols Nr. 3.p.9) “Par pabalstu piešķiršanu”.

Ar pilnu saistošo noteikumu tekstu var iepazīties Priekuļu pagasta padomē Cēsu prospektā 5, Priekuļos, Cēsu rajonā, Priekuļu pagastā, un Priekuļu pagasta padomes mājas lapā: www.priekuli.lv.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!