• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijai noteikti ir vieta NATO". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.1999., Nr. 297/299 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17530

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijai noteikti ir vieta NATO" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

10.09.1999., Nr. 297/299

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijai noteikti ir vieta NATO"

Vakar, 9. septembrī, vienas dienas vizītē Latvijā uzturējās Ziemeļatlantijas asamblejas prezidents Havjers Ruperess

9.09.1999.

Z1.JPG (36470 BYTES) Ziemeļatlantijas asamblejas ģenerālsekretārs Saimons Luns, Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Ziemeļatlantijas asamblejas prezidents Havjers Ruperess

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 9.septembrī, tikās ar Ziemeļatlantijas asamblejas prezidentu Havjeru Ruperesu.

Valsts prezidente pauda gandarījumu par augstā NATO viesa vizīti Latvijā, kas uzsver NATO ieinteresētību Baltijas jūras valstu reģiona stabilitātes nostiprināšanā.

H.Ruperess pateicās Valsts prezidentei par iespēju tikties un atzīmēja, ka NATO joprojām ir ieinteresēta partnerattiecību veidošanā ar Baltijas jūras reģiona valstīm.

Valsts prezidente uzsvēra, ka Latvija ir apņēmības pilna īstenot tos mērķus, ko tā ir noteikusi, gatavojoties dalībai NATO, un ka Latvijas valdība ir pieņēmusi politisku lēmumu līdz 2003.gadam palielināt aizsardzības budžetu līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta.

V.Vīķe–Freiberga atzīmēja, ka Latvija ir gatava veikt tos uzdevumus, kas izvirzīti rīcības plānā dalībai NATO.

Sarunas gaitā apspriestas Latvijas iekšpolitiskās aktualitātes, īpašu uzmanību veltot sabiedrības integrācijas procesam. Valsts prezidente informēja H.Ruperesu par paveikto sabiedrības integrācijā, uzsverot Latvijas ieinteresētību saņemt starptautiskās sabiedrības atbalstu latviešu valodas mācību programmas pilnveidošanai.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētāja

Z2.JPG (24835 BYTES) Vakar, 9.septembrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Ziemeļatlantijas asamblejas prezidentu Havjeru Ruperesu.

Saeimas priekšsēdētājs sveica Ziemeļatlantijas asamblejas prezidentu Latvijā. "Latvija veic reālus pasākumus, lai kļūtu par NATO dalībvalsti," teica J.Straume un atzīmēja, ka valdība ir apņēmusies turpināt iepriekšējo valdību uzsākto kursu un līdz 2003.gadam palielināt Latvijas aizsardzības budžetu līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta. "Mums nav citas alternatīvas, un mēs darām visu, lai šo mērķi — iestāšanos NATO — sasniegtu," uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka, Ziemeļatlantijas aliansei paplašinoties, tā radīs vēl lielāku drošību pasaulē.

Tikšanās laikā runāts par Krievijas iespējamo politiku attiecībā pret Baltijas valstīm, ja tās tiks uzņemtas NATO. "Mums jādara tas, ko mēs uzskatām par pareizu. Zinām, ka Krievija nereti kļūst trokšņaina, bet nedrīkstam šo valsti novērtēt par zemu," sacīja H.Ruperess.

Pārspriežot notikumu attīstību Balkānu reģionā, H.Ruperess atzina, ka tagad, kad Kosovas krīze ir pārvarēta, Ziemeļatlantijas asambleja var veltīt uzmanību problēmām arī citās valstīs. To apliecina šī vizīte.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!