• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvju vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2008., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175291

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par veselības aprūpi mazajās slimnīcās un feldšeru punktos

Vēl šajā numurā

15.05.2008., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvju vizīti Saeimā

 

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija 8.aprīlī tikās ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvjiem, lai pārrunātu mūsu valsts budžeta sistēmas caurskatāmības jautājumus.

SVF delegācijas vadītājs Džons Šīlds informēja, ka budžeta veidošanas kontekstā fondu interesē valsts institūciju sadarbība ar citiem sektoriem, valsts budžeta prioritāšu noteikšanas process, kā arī informācijas pieejamība un kvalitāte.

Komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns pastāstīja par Saeimas lomu valsts budžeta veidošanā un uzsvēra, ka visi priekšlikumi izmaiņām valdības iesniegtajā budžeta projektā tiek skatīti atbildīgo komisiju sēdēs. Tās ir atklātas, un jebkura interešu grupa var piedalīties un argumentēt par vai pret piedāvātajām izmaiņām.

Komisijas deputāti apstiprināja, ka budžeta veidošana Latvijā ir caurskatāma un atklāta – budžeta likumu paketes dokumenti ir publiski pieejami un tiek pietiekami skaidroti, politiskās debates ir publiskas, un procesam rūpīgi līdzi seko plašsaziņas līdzekļi.

Deputāti skaidroja, ka Saeimā budžeta projekts parasti piedzīvo samērā nelielas izmaiņas, jo lielākais darbs notiek valdības un ministriju līmenī. Taču Saeima visu gadu rūpīgi seko fiskālajai situācijai un aktīvi sadarbojas ar par budžeta veidošanu atbildīgo Finanšu ministriju (FM). Pēdējā tikšanās reizē šā gada aprīlī FM ziņoja par budžeta izpildi 2008.gada pirmajā ceturksnī, informēja Saeimas priekšsēdētāja biedre, komisijas sekretāre Karina Pētersone.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja arī vidēja termiņa budžeta plānošanas procesu, kā arī bezdeficīta budžeta veidošanas problēmas.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!