• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parakstu vākšanas gaitu likuma "Par valsts pensijām" grozījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2008., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175270

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Zinātņu akadēmija: Ar kopīgu rūpi par Latvijas zinātni un Latviju

Vēl šajā numurā

14.05.2008., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parakstu vākšanas gaitu likuma “Par valsts pensijām” grozījumiem

 

Par likumprojektu “Grozījums likumā “Par valsts pensijām”” parakstu vākšanas četrās nedēļās, no 16.aprīļa līdz 13.maijam, Latvijā parakstījušies 140 297 pilsoņi, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) 13.maijā apkopotā provizoriskā informācija.

Ziņas ir apkopotas par nodoto parakstu skaitu līdz 13.maija pulksten 12. Savukārt parakstu vākšana likumprojekta “Grozījums likumā “Par valsts pensijām”” ierosināšanai beigsies ceturtdien, 15.maijā.

Ceturtdien, pēdējā parakstu vākšanas dienā, tiks organizēta arī parakstīšanās vēlētāju atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nokļūt parakstu vākšanas vietā un ir pieteikušies parakstu vākšanai savā atrašanās vietā.

Provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti Latvijā būs zināmi piektdien, 16.aprīlī, bet galīgos parakstu vākšanas rezultātus Centrālā vēlēšanu komisija apkopos trīs nedēļās, kad pārbaudīs, vai kādi vēlētāji nav parakstījušies vairākkārt un vai visiem parakstītājiem ir bijušas balsstiesības.

Likumprojekts “Grozījums likumā “Par valsts pensijām”” tiks iesniegts Saeimā, ja kopējais grozījumu atbalstītāju, ieskaitot pirmajā parakstu vākšanas kārtā savāktos 12 161 notariāli apliecināto parakstu, būs ne mazāks kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 149 064 vēlētāji.

12 161 vēlētāja parakstītu likumprojektu “Grozījums likumā “Par valsts pensijām”” šā gada 18.februārī CVK iesniedza biedrība “Sabiedrība citai politikai un tiesiskai valstij” kopīgi ar Pensionāru un senioru partiju.

 

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!