• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par inflāciju aprīlī un naudas taupīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2008., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175207

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par darba devēja apmaksātajām darbnespējas lapām

Vēl šajā numurā

13.05.2008., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par inflāciju aprīlī un naudas taupīšanu

 

12.maijā paziņoti dati par patēriņa cenu izmaiņām aprīlī. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes informāciju pagājušajā mēnesī gada inflācija sasniegusi 17,5%, bet, salīdzinot ar martu, vidējais patēriņa cenu kāpums bija 1,5%. Inflāciju aprīlī visvairāk ietekmējusi elektroenerģijas sadārdzināšanās.

Inflācijai diemžēl piemīt tāda īpašība kā inerce. To grūti pārrēķināt procentos. Tādēļ arī aprīļa rādītājā ir gan objektīvie faktori – elektroenerģija, ūdensapgāde, globālā tirgus slāpšana, gan arī emocionālie – tirgotāji neparko nevēlas samazināt savu peļņu, bet liela daļa pircēju joprojām tērē pagājušā gada pārmērību tradīcijās. Naudas taupīšanai nekavējoties jākļūst par ikviena Latvijas iedzīvotāja pirmo uzdevumu,” uzsver finanšu ministrs Atis Slakteris.

Elektroenerģijas tarifi no 1.aprīļa tika paaugstināti vidēji par 39,2%, un, kā bija prognozējusi FM, elektroenerģijas sadārdzināšanās inflācijas rādītāju ietekmēja par 0,7 procentpunktiem. Tāpat aprīlī turpinājās cenu pieaugums pārtikas sektorā, tai skaitā arī sezonālu faktoru ietekmē. Jau otro mēnesi straujāk palielinājās cenas alkoholiskiem dzērieniem. Pēc cenu pieauguma piena produktiem jau ilgākā laika posmā aprīlī tas samazinājās. Turpināja nedaudz pieaugt cenas apģērbiem un apaviem sakarā ar jaunās sezonas preču ienākšanu tirgū.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!