• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šodien, 9.maijā, Eiropas dienā, — Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.2008., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175007

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Vērtējot Lisabonas līguma ratifikāciju Latvijā

Vēl šajā numurā

09.05.2008., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šodien, 9.maijā, Eiropas dienā, — Latvijā

 

Šodien, 9.maijā, notiek akcija “Uz savu skolu!”, kuras laikā vairāk nekā 100 valsts pārvaldes darbinieku, politiķu, amatpersonu un ES institūcijās strādājošo dodas uz skolām, kurās kādreiz mācījušies. Tikšanās laikā ar skolēniem akcijas dalībnieki iepazīstina ar savu darbu saistībā ar Latvijas dalību Eiropas Savienībā un skaidro Eiropas dienas nozīmi.

Pulksten 16 Eiropas Kustība Latvijā sadarbībā ar Ārlietu ministriju, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, ES informācijas aģentūru un EP informācijas biroju Latvijā aicina uz Eiropas dienai veltītu svinīgu pasākumu “Latvijas veiksmes un izaicinājumi ES” Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē. Šajā pasākumā var iepazīties ar dažādiem viedokļiem par Latvijas paveikto un veicamo ES. Pasākumā apbalvo arī ES informācijas aģentūras rīkotā pamatskolu skolēnu komiksu konkursa “Kā Latvijai Eiropā iet?” uzvarētājus un ir aplūkojama konkursa darbu izstāde. Noslēgumā dalībniekus sveic ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, EP deputāts Valdis Dombrovskis un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca.

Pulksten 11 Vidzemes augstskolas konferenču zālē Valmieras rajona Grāmatu svētku laikā notiek diskusija “Kā es varu ietekmēt Eiropu?”, kurā piedalās Eiropas struktūru pārstāvji, Saeimas deputāti un politiķi.

Biedrība “Klubs “Māja” – jaunatne vienotai Eiropai” Rīgas centrā pie Latvijas Nacionālās operas tiltiņa rīko desmit stundu ilgu ielu akciju “Eiropas Dīvāns”. No pulksten 12 līdz 22 ikviens garāmgājējs ir aicināts viesoties stilizētā Eiropas mājā – instalācijā. Katra mājas detaļa tiek izmantota, lai interaktīvā veidā apmeklētājus iepazīstinātu ar ES, parādot, ka ES ir mūsu dzīves sastāvdaļa.

Rīgā, Doma laukumā, no 1. līdz 18.maijam ir apskatāma fotoizstāde “Viena diena Latvijā”, kurā var iepazīties ar Latvijas un ārvalstu fotogrāfu skatījumu uz vienu dienu Padomju Latvijā 1987.gadā un Latvijā kā ES dalībvalstī 2007.gadā.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!