• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Apmeklējot Liepāju izvērstā darba vizītē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2008., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174947

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šī diena – 8.Maijs – Eiropas un citu tautu atmiņā ir un paliek kā Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena

Vēl šajā numurā

08.05.2008., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents: Apmeklējot Liepāju izvērstā darba vizītē

7.maijā Ministru prezidents Ivars Godmanis darba vizītē apmeklēja Liepāju, kur tikās ar Liepājas domes vadību, kā arī bija vairākas tikšanās ar dažādu ražošanas un ostas uzņēmumu pārstāvjiem.

Darba vizītes laikā Ministru prezidents apmeklēja Liepājas biznesa parka un Pulveru ielas biznesa parka esošos uzņēmumus. I.Godmanis pauda gandarījumu par dažādo rūpniecības nozaru attīstību Liepājā, vienlaikus uzsverot, ka katrai rūpniecības nozarei ir sava specifika, problēmas un iespējamie risinājumi, tajā skaitā arī valdības līmenī. Uzņēmēji pozitīvi novērtēja valdības vadītāja iniciatīvu pārskatīt uzņēmumu ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas sistēmu, izvērtējot iespējas nepiemērot uzņēmumu ienākuma nodokli reinvestētajai peļņai, kā arī neceļot nekustamā īpašuma nodokli zemei un ēkām, kuras tiek izmantotas ražošanā 2009.gadā.

Vizītes laikā Ministru prezidents apmeklēja Liepājas ostu un tajā darbojošos uzņēmumus. Liepājas ostas, “LM”, “Duna”, “Laskana” un “Terrabalt” pārstāvji informēja valdības vadītāju par ostas uzņēmumu attīstības plāniem un plānotajām investīcijām, kas veicinās tālāku tranzīta, loģistikas un transporta nozares attīstību Liepājā.

Pēcpusdienā Liepājas domē pilsētas vadība iepazīstināja ar Liepājas ekonomisko situāciju, kā arī tika pārrunāti jautājumi saistībā ar Liepājas projektiem ES fondu apguvē 2007.–2013.gada programmēšanas periodā. Īpaši pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar ēku energoefektivitātes uzlabošanas pasākumiem un elektrostacijas būvniecības Liepājā projektu. Ministru prezidents I.Godmanis un Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks bija vienisprātis, ka elektrostacijas būvniecības projekta virzība un iespējamās stacijas jauda ir atkarīga no vairākiem apstākļiem, no kuriem kā svarīgākais tika akcentēts starpsavienojuma nepieciešamība ar Zviedriju.

Ministru prezidents tikās un pārrunāja esošo situāciju ar Liepājas tekstilrūpniecības uzņēmumu “Lauma Lingerie” un “V.O.V.A.” pārstāvjiem, kurus negatīvi skārusi pasaules tirgus konjunktūra tekstilrūpniecības izstrādājumu tirgos.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!