• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Padome: Par cilvēktiesību aizsardzības sistēmas konsolidāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2008., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174946

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES Ministru padome: Par ilgtspējīgas transporta sistēmas perspektīvām

Vēl šajā numurā

08.05.2008., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Padome: Par cilvēktiesību aizsardzības sistēmas konsolidāciju

 

7.maijā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās Eiropas Padomes Ministru komitejas 118.sesijā Strasbūrā, Francijā.

Ministru komitejas sanāksmē Eiropas Padomes dalībvalstis pārrunāja Eiropas Padomes cilvēktiesību aizsardzības sistēmas konsolidācijas nepieciešamību, kā arī Eiropas Padomes un Eiropas Savienības noslēgtā sadarbības memoranda īstenošanas gaitu un sadarbību ar citām starptautiskām un reģionālām organizācijām.

Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš atzīmēja Eiropas Padomes nozīmīgo ieguldījumu demokrātijas veicināšanā, kā arī cilvēktiesību jomā Austrumeiropā un Dienvidkaukāza valstīs. “Situācija Abhāzijā un Dienvidosetijā rada bažas starptautiskajā sabiedrībā, šim jautājumam jābūt Eiropas Padomes aktuālajā darba kārtībā,” norādīja ārlietu ministrs, vienlaikus atzīmējot, ka drošības jautājumi cieši saistīti ar demokrātiju, likuma varu un cilvēktiesībām.

Ārlietu ministrs aicināja Krievijas Federāciju ratificēt Eiropas Cilvēktiesību konvencijas 14.protokolu, lai tādējādi konvencija varētu stāties spēkā visdrīzākajā laikā.

Sanāksmes laikā ārlietu ministrs norādīja uz nepieciešamību veicināt izpratni par starptautiskajiem standartiem un eiropeiskām vērtībām Baltkrievijā. Tāpat M.Riekstiņš atzīmēja Eiropas Padomes ieguldījumu starpkultūru un reliģiju dialoga veicināšanā, kā arī aicināja dalībvalstis atbalstīt jaunas, visaptverošas konvencijas par vardarbības pret sievietēm apkarošanu izstrādi.

Eiropas Padomes Ministru komitejas sanāksmē Slovākija, kas pildīja Eiropas Padomes prezidējošās valsts pienākumus 2008.gada sākumā, ziņoja par paveikto, bet Zviedrija informēja par izvirzītajām prioritātēm, sākot savu prezidentūru nākamajā pusgadā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!