• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 8. maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2008., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2008. gada 24. aprīļa sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

08.05.2008., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 8. maijā

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2008.gada 8.maijā pulksten 17.00:

1. Deputātu I.Circenes, S.Bendrātes, S.Āboltiņas, A.Ziedones-Kantānes un L.Mūrnieces jautājums veselības ministram Ivaram Eglītim (jautājumu reģistra Nr.53/J9) 

“Par VSIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” reorganizāciju”

(pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. Nr.2323)

 

2. Deputātu Dz.Zaķa, A.Latkovska, A.Kampara, S.Āboltiņas un L.Mūrnieces jautājums Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (jautājumu reģistra Nr.56/J9) 

“Par ministriju nepamatotiem tēriņiem”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

 

3. Deputātu I.Circenes, A.K.Kariņa, J.Reira, L.Mūrnieces un A.Kampara jautājums veselības ministram Ivaram Eglītim (jautājumu reģistra Nr.57/J9) 

“Par feldšeru darba nodrošināšanu”

(pilns jautājuma teksts pielikumā)

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

 Rīgā 2008.gada 28.aprīlī


 

Pielikums

Par VSIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” reorganizāciju

Jau ilgāku laiku Latvijā notiek slimnīcu reorganizācija, kuras rezultātā tiek apvienotas un likvidētas slimnīcas. Reorganizācijas rezultātā tiek samazināti slimnīcu īpašumi, un tajās tiek investēti ievērojami līdzekļi. Tiekoties ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības un Latvijas Māsu arodbiedrības pārstāvjiem, ir radušās neskaidrības par VSIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” reorganizācijas gaitu.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kā reorganizācijas rezultātā uzlabojusies VSIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” darba efektivitāte (finanšu līdzekļu izlietojuma efektivitāte, cilvēkresursu izmantojamība un pieejamība pakalpojumiem)?

2. Kurās VSIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” ietilpstošajās slimnīcās no 2005.gada ir veiktas investīcijas un cik lielā apmērā?

3. Cik īpašuma objektu VSIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” reorganizācijas rezultātā tiek atsavināti vai nodoti ilgtermiņa (ilgāk par 10 gadiem) nomā?

4. Kādi ir stratēģiskie mērķi turpmākai VSIA “Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca” attīstībai, t.sk. nekustamo īpašumu izmantošanai?

Saeimas deputāti: I.Circene, S.Bendrāte, S.Āboltiņa,
A.Ziedone-Kantāne, L.Mūrniece

Rīgā 2008.gada 14.aprīlī


 

Par ministriju nepamatotiem tēriņiem

Publiski izskanējusi informācija, ka Satiksmes ministrija nepamatoti iztērējusi 3870 latus, pārskaitot tos SIA “Fests.lv”, kas par šo summu solījusi astoņās skolās nolasīt lekcijas par ES struktūrfondu nozīmīgumu un pieejamību. No Satiksmes ministrijas paskaidrojumiem izriet, ka šādas lekcijas nav notikušas, to vietā noticis normatīvos aktos neparedzēts saviesīgs pasākums. Aināra Šlesera vadītajā Satiksmes ministrijā Valsts kontroles konstatētie pārkāpumi ir daudz nopietnāki nekā atklāti īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā, tāpēc lūdzam sniegt atbildi uz šādiem jautājumiem:

1. Ko Jūs plānojat darīt, lai samazinātu nelietderīgu valsts līdzekļu izšķērdēšanu Satiksmes ministrijā?

2. Kāda ir atšķirība starp nu jau bijušās ministres Inas Gudeles un ministra Aināra Šlesera pieļautajiem pārkāpumiem, izvērtējot neformālo pasākumu organizēšanu par valsts līdzekļiem?

3. Vai, pieņemot īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās Inas Gudeles demisiju, Jums nebūtu jābūt konsekventam un jāpieprasa arī daudz būtiskākus pārkāpumus pieļāvušā Aināra Šlesera demisija?

9.Saeimas deputāti: Dz.Zaķis, A.Latkovskis, A.Kampars,
 S.Āboltiņa, L.Mūrniece

Rīgā 2008.gada 21.aprīlī


 

Par feldšeru darba nodrošināšanu

2008.gada 15.aprīlī LR 9.Saeimā Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē tika izskatīts jautājums par Veselības ministrijas (VM) plānotajiem pasākumiem primārās veselības aprūpes nodrošināšanai lauku apvidos, tai skaitā par feldšeru punktu turpmāko finansējumu un juridisko statusu.

Diemžēl vienīgā informācija, ko sniedza VM Veselības aprūpes departamenta direktors R.Jausts, bija, ka VM kopā ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas pārstāvjiem strādā pie ģimenes ārstu prakses modeļa analīzes un nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos. Pašreiz ar daudziem feldšeriem netiek slēgti līgumi vai arī tiek samazināta darba samaksa no pilnas slodzes uz pusslodzi vai ceturtdaļslodzi, jo neesot pietiekams noslogojums. Lai feldšeris saņemtu Ls 150 darba samaksu mēnesī, viņam gadā jāapkalpo 5800 pacientu.

Pašreizējā situācija ir nopietni pasliktinājusi primārās veselības aprūpes pieejamību lauku rajonos, trūkst gan ģimenes ārstu, gan speciālistu. Par to liecina kaut vai viens piemērs – pēc Aizputes slimnīcas reorganizācijas un pievienošanas SIA “Kuldīgas slimnīca”, no vairāk nekā Ls 87000 Aizputes apkalpes zonā ambulatorai veselības aprūpei plānotās naudas izlietoti mazāk nekā ceturtā daļa jeb Ls 21755.

Tā kā ārstu palīgi jeb feldšeri daudzos pagastos ir vienīgā iespēja lauku iedzīvotājiem saņemt medicīnisko palīdzību, lūdzam Jūs atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1) Sniedziet informāciju, kurās administratīvajās teritorijās un kādā apjomā nav aizpildītas ģimenes ārstu prakses vietas (lūdzu, sniedziet detalizētu informāciju par katru rajonu)?

2) Kā iedzīvotājiem lauku apvidos tiek nodrošināta pieejamība ģimenes ārstiem, tai skaitā administratīvajās teritorijās, kur ģimenes ārstu nav?

3) Kādi ir VOAVA līguma nosacījumi, lai ģimenes ārsti valsts apmaksātajā darba laikā neiekļauj laiku, kas patērēts mājas vizītēm, kas ir maksas pakalpojums pacientiem (izņemot normatīvajos aktos paredzētos gadījumos)?

4) Tā kā bieži attālums no ģimenes ārsta prakses vietas līdz pacienta dzīvesvietai ir vairāki desmiti kilometru, kā tiek nodrošināts, ka ģimenes ārsta pakalpojumi ir pieejami visiem praksē pierakstītiem pacientiem pagastos ambulatorai pieņemšanai?

5) Vai Veselības ministrijas darba grupā tiek analizēts feldšeru darba tiesisko attiecību modelis, kad feldšera darba alga tiek aprēķināta pilnas slodzes apmērā, ja šajā apkalpes teritorijā nav alternatīvas primārās veselības aprūpes iespēju?

6) Kā plānojat risināt situāciju, ka speciālisti un atsevišķi diagnostikas izmeklējumu veicēji neslēdz līgumu ar VOAVA un privātpraksēs prasa pakalpojuma samaksu, ko iedzīvotāji nespēj samaksāt?

9.Saeimas deputāti: I.Circene, A.K.Kariņš, J.Reirs,
L.Mūrniece, A.Kampars

Rīgā 2008.gada 23.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!