• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Zviedrijas sadarbību aizsardzības jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.1999., Nr. 295/296 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17490

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dzīvojamo telpu maksimālo īres maksu mēnesī Alūksnes rajona Jaunlaicenes pagastā

Vēl šajā numurā

09.09.1999., Nr. 295/296

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Zviedrijas sadarbību aizsardzības jomā

Vakar, 8. septembrī, Aizsardzības ministrijā tika parakstīts Latvijas un Zviedrijas sadarbības līgums "Baltpers" projekta ietvaros. "Baltpers" ir militārajam dienestam pakļauto personu uzskaites un vadības sistēma, kuras ieviešanas un turpmākās attīstības pamatā būs Zviedrijas un Baltijas valstu ilglaicīgā sadarbība. "Baltpers" ir Nacionālo bruņoto spēku integrētās informācijas sistēmas pirmais projekts, uz kura bāzes tiks realizēti pārējo apakšsistēmu — operāciju plānošanas, apgādes, apmācību un citi — projekti. Sadarbības līgumu parakstīja Zviedrijas Nacionālās dienesta administrācijas ģenerāldirektors Jans Tānnerīds un Latvijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietas izpildītāja Una Klapkalne.

Sīkāk par "Baltpers" projektu un tā nozīmi pastāstīja Latvijas Aizsardzības ministrijas militārās personāldaļas priekšnieks Staņislavs Voicehovičs:

— Šodien parakstītais līgums ir trīs gadu darba rezultāts. Līguma mērķis ir izveidot pamatu personāla politikas un personāla menedžmenta sistēmas izveidei. Sākotnēji "Baltpers" mērķis bija izveidot sistēmu obligātajam militārajam dienestam pakļauto personu uzskaitei, šī uzskaite aptver jau visu Nacionālo bruņoto spēku personālu. Šim līgumam ir pievienojušās arī Lietuvas un Igaunijas aizsardzības ministrijas. Jāsaka liels paldies mūsu zviedru kolēģiem, jo Zviedrija šī projekta īstenošanā ir ieguldījusi 700 000 dolāru. Arī mūsu valsts ir iesaistījusies "Baltpers" finansēšanā, un šim gadam no budžeta ir piešķirti 106 000 latu. Par šo naudu visas militārās vienības tiks nodrošinātas ar datortehniku un atbilstošām programmām, lai varētu veikt precīzu personāla uzskaiti. Šī uzskaite nodrošinās visām NATO dalībvalstīm svarīgo principu — right men in right place (īstais cilvēks īstajā vietā). Pēc šīs uzskaites mēs nosakām, kāda izglītība ir nepieciešama attiecīgajam personālam, kā izvirzīt apbalvošanai, kā organizēt mācības ārzemēs.

M1.JPG (18319 BYTES) Zviedrijas Nacionālās dienesta administrācijas ģenerāldirektors Jans Tānnerīds (attēlā pa kreisi) un Latvijas Aizsardzības ministrijas militārās personāldaļas priekšnieks Staņislavs Voicehovičs

Rūta Kesnere, "LV" informācijas redaktore

  Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!