• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: Piedaloties 4.Maija svētkos un saņemot Latvijas valsts augstākos apbalvojumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2008., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174819

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

06.05.2008., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: Piedaloties 4.Maija svētkos un saņemot Latvijas valsts augstākos apbalvojumus

 

0000.JPG (13432 bytes)
Svētdien, 4.maijā, uzreiz pēc Saeimas svinīgās sēdes Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze Valsts prezidentam Valdim Zatleram pasniedza Latvijas valsts augstākos apbalvojumus – Triju Zvaigžņu ordeni (I šķira) ar ordeņa ķēdi, Viestura ordeni (I šķira) un Atzinības krustu (I šķira)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā, Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalījās vairākos Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienai veltītajos svinīgajos pasākumos un pasniedza valsts augstākos apbalvojumus.

Priekšpusdienā V.Zatlers piedalījās Saeimas svinīgajā sēdē, pēc kuras Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pasniedza Valsts prezidentam trīs augstākos valsts apbalvojumus: I šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un Triju Zvaigžņu ordeņa ķēdi, I šķiras Viestura ordeni un I šķiras Atzinības krustu.

Šie valsts augstākie apbalvojumi Valsts prezidentam tiek pasniegti saskaņā ar Valsts apbalvojumu likuma 51.pantu, kas nosaka, ka “Valsts prezidents, stājoties amatā, iegūst tiesības uz katra ordeņa augstāko šķiru un Triju Zvaigžņu ordeņa ķēdi. Šos apbalvojumus Valsts prezidentam pasniedz Saeimas priekšsēdētājs”.

Saņemot apbalvojumus, Valsts prezidents uzsvēra: “Man šodien ir liels gods saņemt valsts augstākos apbalvojumus, pirmās šķiras ordeņus. Šajā mirklī atmiņā uzaust man divas ļoti būtiskas dienas: pirmā, kad es Saeimā tiku ievēlēts par septīto Valsts prezidentu, un otrā, kad es nodevu Valsts prezidenta zvērestu. Savukārt šo nozīmīti (norāda uz 4.šķiras Triju Zvaigžņu ordeņa nozīmi) es saņēmu pagājušajā pavasarī. Man bija liels gods to saņemt par savu profesionālo darbību, par savu patriotisko stāju. Šodien saņemtie apbalvojumi ir pienākuma ordeņi – Valsts prezidenta pienākuma un goda ordeņi, kas norāda uz pienākumu kalpot savai tautai un savai valstij. Gods kalpot Latvijai!”

Pēc tam V.Zatlers nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa un Rīgas pilī pasniedza valsts augstākos apbalvojumus citiem apbalvotajiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!