• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu tikšanos ar Ķīnas delegāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2008., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174798

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vispusīgiem pasākumiem piensaimniecības atbalstam

Vēl šajā numurā

06.05.2008., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Ķīnas delegāciju

 

30.aprīlī Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu priekšsēdētāja Ērika Zommere un Saeimas frakciju pārstāvji tikās ar Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas Starptautiskā departamenta delegāciju.

Deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu priekšsēdētāja atzina, ka starp Latviju un Ķīnu ir ilga un sekmīga sadarbība ne tikai parlamentārajā līmenī, bet arī starp abu valstu valdībām un reģioniem. Arī plānotā Saeimas deputāšu vizīte Ķīnā apliecina abu valstu parlamentu sekmīgo sadarbību, teica E.Zommere. Ķīnas delegācijas vadītājs Li Mings uzsvēra, ka viņa valsts pievērš lielu uzmanību Latvijas un Ķīnas attiecību pilnveidošanai un abu valstu pārstāvju biežās un sekmīgās tikšanās ir labs pamats turpmākajai sadarbībai.

Puses bija vienisprātis, ka lielāka uzmanība jāpievērš sadarbībai ekonomikā, jo, lai gan tā pakāpeniski palielinās, joprojām ir daudz neizmantotu iespēju. Turklāt to sekmētu tiešā avioreisa Rīga–Pekina izveidošana, par ko ir sāktas sarunas.

Runājot par situāciju Tibetā, Ē.Zommere pastāstīja par mūsu parlamentā notikušajām diskusijām. “Visus konfliktus jebkurā pasaules valstī, arī Ķīnā, iespējams risināt konstruktīvi un saprātīga dialoga ietvaros. Turklāt ir jānošķir Olimpiskās spēles Pekinā no notikumiem Tibetā,” sacīja deputātu grupas priekšsēdētāja.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja gatavošanos XXIX vasaras olimpiskajām spēlēm Pekinā. Ķīnas delegācijas vadītājs pastāstīja, ka viņa valsts vēlas noorganizēt Olimpiskās spēles augstā līmenī un parādīt pēdējā laikā Ķīnā notikušās izmaiņas.

Savukārt tikšanās laikā ar Saeimas frakciju pārstāvjiem tās dalībnieki atzinīgi novērtēja šāda veida sadarbības formu un apmainījās viedokļiem par savu partiju galvenajiem mērķiem – sekmīgu valsts attīstību un tautas labklājības nodrošināšanu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!