• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: Piedaloties neformālā valstu vadītāju sanāksmē Austrijas pilsētā Grācā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2008., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174772

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.04.2008., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents: Piedaloties neformālā valstu vadītāju sanāksmē Austrijas pilsētā Grācā

 

01.JPG (34197 bytes)
Otrdien un trešdien, 29. un 30.aprīlī, Valsts prezidents Austrijas pilsētā Grācā piedalās neformālā valstu vadītāju sanāksmē par Eiropas ārlietu dienesta izveidošanu Lisabonas līguma kontekstā un Eiropas drošības politikas aktualitātēm. Sanāksmes pirmajā dienā, 29.aprīlī (no kreisās): Somijas prezidente Tarja Halonena, Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, Vācijas federālais prezidents Horsts Kēlers, Austrijas prezidents Haincs Fišers, Itālijas prezidents Džordžo Napolitāno, Ungārijas prezidents Lāslo Šojoms un Portugāles prezidents Anibals Kavako Silva
Foto: EPA/A.F.I.

Valsts prezidents ir sācis darba vizīti Austrijā, kuras laikā piedalīsies Araijošas grupas neformālajā valstu vadītāju sanāksmē Grācā.

Vakar, 29.aprīlī, Valsts prezidents piedalījās neformālas valstu vadītāju sanāksmes pirmajā sesijā un diskusijā “Eiropas perspektīvas Lisabonas līguma gaismā”. Šajā sesijā Valsts prezidents īpašu uzmanību pievērsa jautājumam par Eiropas ārpolitikas dienesta izveidošanas nosacījumiem, aktualizēja jautājumu par mazo valstu pārstāvniecību šajā dienestā un tā finansēšanas nosacījumiem, kā arī mudināja diskusijās meklēt efektīvāko veidu, kā panākt, lai, veidojot kopīgās ES ārpolitiskās nostādnes attiecībā uz trešajām valstīm, tiktu ievērotas arī mazo valstu intereses. Otrdienas vakarā Valsts prezidents kopā ar citu valstu vadītājiem apskatīja Grācas Domu, laikmetīgās mākslas izstādi “Thyssen-Bornemisza Art Contemporary” un piedalījās svinīgajās darba vakariņās Egenbergas pilī.

Šodien, 30.aprīlī, Valsts prezidents piedalās valstu vadītāju sanāksmes otrajā sesijā “Eiropas ārlietu un drošības politikas jautājumi”. Šajā sesijā notiek diskusija par Eiropas drošības politikas aktualitātēm. Valsts prezidents pievēršas kopīgajiem uzdevumiem misijās Kosovā un Afganistānā, kā arī runā par efektīvāko risinājumu civilo un militāro misiju sadarbībā, jo tikai tā iespējama drošības un stabilitātes nodrošināšana šajās valstīs ilgtermiņā. Tāpat Valsts prezidents rosina diskusiju par rīcības koordināciju dažādu starptautisko organizāciju starpā, plānojot misijas kā Afganistānā, tā arī Kosovā. Valsts prezidents arī uzsver Eiropas kaimiņu politikas būtisko lomu tādu valstu kā Gruzijas, Moldovas un Ukrainas reformu ceļā un aicina piešķirt šim jautājumam lielāku nozīmi arī Eiropas kopējās ārlietu politikas kontekstā.

Neformālā valstu vadītāju sanāksme beigsies ar astoņu valstu vadītāju kopīgu preses konferenci. Šodien Valsts prezidentam plānota arī divpusējā tikšanās ar Polijas prezidentu Lehu Kačiņski.

 

Valts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!