• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par intelektuālā īpašuma aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.1999., Nr. 295/296 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17477

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas tautsaimniecības soļiem

Vēl šajā numurā

09.09.1999., Nr. 295/296

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par intelektuālā īpašuma aizsardzību

Šodien, 9.septembrī, tieslietu ministrs Valdis Birkavs atklāj divu dienu starptautisku simpoziju par aktuālām problēmām patentu un preču zīmju jomā "AIPPI Baltic Symposium", kas Latvijā tiek rīkots pirmoreiz pēc neatkarības atjaunošanas.

Simpozija darbā piedalās Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas (WIPO) un Eiropas Patentu organizācijas (EPO) pārstāvji, kā arī vairāk nekā 25 valstu vadošie speciālisti rūpnieciskā īpašuma aizsardzībā.

Simpozija dalībnieki iepazīsies ar starptautisko praksi un paredzamajām izmaiņām Eiropas likumdošanā par intelektuālo īpašumu. Vienlaikus ārvalstu ekspertiem tiks sniegta informācija par jaunākajām izmaiņām intelektuālā īpašuma aizsardzībā un tiesu praksi intelektuālā īpašuma strīdu risināšanā Latvijā.

Latvija ir Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas dalībvalsts un Eiropas Patentu organizācijas asociētā locekle, kā arī dalībvalsts septiņās konvencijās un nolīgumos rūpnieciskā īpašuma aizsardzībai (piemēram, Konvencija par Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas nodibināšanu, Parīzes Konvencija par rūpnieciskā īpašuma aizsardzību, Madrides Nolīgums par preču zīmju starptautisko reģistrāciju).

Saistības, kas izriet no šīm konvencijām un nolīgumiem, izpilda Patentu valde. Šī gada martā apritēja septiņi gadi kopš tās darbības atjaunošanas. Šajā laikā Patentu valde ir veikusi lielu darbu, saskaņojot intelektuālā īpašuma aizsardzības dokumentāciju ar Eiropas Savienības un Pasaules tirdzniecības organizācijas prasībām, ko atzinīgi novērtējušas WIPO augstākās amatpersonas. Vienlaikus pieaudzis nacionālo pieteikumu skaits, kas liecina par nacionālās ekonomikas nostiprināšanos un attīstību (1996.gadā — 5586, 1997.gadā — 6243, 1998.gadā — 7374). Sākot ar 1998.gadu, informācija par Patentu valdē iesniegtajiem izgudrojumu patentu pieteikumiem ir pieejama arī CD–ROM.

Tieslietu ministrijas preses dienests

Par Latvijas un Lietuvas pārrobežas sadarbības līgumu

9. un 10.septembrī īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās Jānis Bunkšs atradīsies darba vizītē Lietuvā, kur parakstīs Latvijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības līgumu par pārrobežas sadarbību.

Pārrobežas sadarbība ietver visu saskaņoto ekonomisko, sabiedrisko, juridisko, tiesisko, administratīvo, tehnisko, zinātnisko, kultūras un citu veidu sadarbību ar mērķi stiprināt un attīstīt sakarus starp abu valstu reģionālām un vietējām varas institūcijām, kā arī starp tām slēdzamos attiecīgos līgumus.

Līgumā abas puses apņemas pēc paritātes principa izveidot Latvijas un Lietuvas starpvalstu pārrobežas sadarbības komisiju, kurā vismaz trešdaļa būs abu pušu reģionālās un vietējās varas institūciju pārstāvji.

Ministram Lietuvā ieplānota tikšanās ar Lietuvas Valsts pārvaldes reformu un pašvaldību ministrijas darbiniekiem.

Dace Zvirbule,

ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!