• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Uzbekistānas starpvaldību komisijas sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2008., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174769

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Starptautiskā sadarbība: Par makroekonomisko situāciju – SVF vērtējumā

Vēl šajā numurā

30.04.2008., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Uzbekistānas starpvaldību komisijas sēdi

 

02.JPG (13175 bytes)
Vakar, 29.aprīlī, preses konferencē (no labās) Latvijas vēstnieks Uzbekistānā Igors Apokins, Latvijas satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, Uzbekistānas ārējo ekonomisko attiecību, investīciju un tirdzniecības ministra pirmais vietnieks Nasridins E.Nažimovs un Uzbekistānas vēstnieks Latvijā Kobiljons Nazarovs informēja Latvijas sabiedrību par komisijas sēdē spriesto
Foto: Krists Spruksts, A.F.I.

Laikā no 28. līdz 29.aprīlim norisinājās pirmā Latvijas–Uzbekistānas starpvaldību komisijas sēde ekonomiskās, rūpnieciskās un zinātniski tehniskās sadarbības jautājumos.

Latvija un Uzbekistāna vēsturiski ir ekonomiskās sadarbības partneri, kas uztur aktīvu dialogu jaunu sadarbības jomu identificēšanai. Līdz ar to ir izveidota abu valstu starpvaldību komisija ekonomiskās, rūpnieciskās un zinātniski tehniskās sadarbības jautājumos, kuras pirmā sēde notika Latvijā.

Sēdes laikā Latvijas un Uzbekistānas pārstāvji apmainījās ar informāciju par katras valsts attīstības tendencēm transporta, rūpniecības, tirdzniecības, kā arī citās abpusējo interešu jomās. Uzbekistānas pārstāvji apsver iespējas izmantot Latvijas ostas Uzbekistānas kravu apstrādei un veicināt jaunu konteinerkravu piesaisti pa dzelzceļu.

Starpvaldību komisijas sēde svinīgi tika noslēgta, parakstot protokolu par turpmāko sadarbību. No Latvijas puses protokolu parakstīja satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, savukārt no sadarbības valsts puses – Uzbekistānas ārējo ekonomisko attiecību, investīciju un tirdzniecības ministra pirmais vietnieks Nasridins E.Nažimovs.

N.E.Nažimovs izteica gandarījumu par pirmo starpvaldību komisijas sēdes norisi un kā vienu no nākotnes sadarbības prioritātēm minēja transporta jomu. Arī satiksmes ministrs Ainārs Šlesers apstiprināja, ka transporta sistēmas attīstība valstī ir viena no prioritātēm, līdz ar to prognozēja auglīgu vidi sadarbībai.

Uzbekistāna ir nozīmīga Centrālāzijas reģiona valsts ar vairāk nekā 28 miljoniem iedzīvotāju, kuras tirgus apjoms ir interesants Latvijas eksportētājiem, kā arī izejvielu importētājiem. Tāpēc Latvija ir ieinteresēta tirdzniecības iespēju paplašināšanā, investīciju apmaiņā dažādās tautsaimniecības jomās un ekonomisko attiecību attīstīšanā ar Uzbekistānu.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!