• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 28. aprīļa noteikumi Nr. 305 "Kārtība, kādā veicama priekšapmaksa un iesniedzams apliecinājums par priekšapmaksu, izpērkot (pērkot) pilsētas zemi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2008., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174714

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.306

Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.2.1.1.aktivitāti "Valsts 1.šķiras autoceļu maršrutu sakārtošana"

Vēl šajā numurā

30.04.2008., Nr. 67

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 305

Pieņemts: 28.04.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.305

Rīgā 2008.gada 28.aprīlī (prot. Nr.27 4.§)
Kārtība, kādā veicama priekšapmaksa un iesniedzams apliecinājums par priekšapmaksu, izpērkot (pērkot) pilsētas zemi
Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un
privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma
24.panta pirmo daļu un 32.panta septīto daļu
1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā pilsētās pirms zemes kadastrālās uzmērīšanas un zemes izpirkšanas (pirkšanas) līguma slēgšanas veicama priekšapmaksa privatizācijas sertifikātos atbilstoši zemes kadastrālajai vērtībai (turpmāk – priekšapmaksa);

1.2. kārtību, kādā Pilsētas zemes izpirkšanas reģistrā reģistrētās personas iesniedz apliecinājumu par priekšapmaksas veikšanu privatizācijas sertifikātos pirms zemes izpirkšanas (pirkšanas) līguma slēgšanas (turpmāk – apliecinā­jums);

1.3. kārtību, kādā valsts akciju sabiedrība “Latvijas Hipotēku un zemes banka” (turpmāk – Hipotēku banka) paziņo par veiktajām priekšapmaksām.
2. Tā priekšapmaksas uzkrāšanas konta numurā, uz kuru pārskaitāmi privatizācijas sertifikāti, iekļauj burtus “ZR” un zemes vienības kadastra apzīmējumu.
3. Pēc zemes lietotāja pieprasījuma pilsētas (novada) dome izsniedz izziņu atbilstoši Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 32.panta piektajai daļai (turpmāk – izziņa). Izziņu izsniedz ar pavadvēstuli. Pavadvēstulē norāda tās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu, kurai ir zemes vienības izpirkuma (pirkuma) tiesības, kā arī pārskaitāmo privatizācijas sertifikātu skaitu (turpmāk – pavadvēstule).
4. Ja zemes lietotājs pieprasījumu pilsētas (novada) domei ir iesniedzis elektroniski vai izteicis lūgumu izziņu saņemt elektroniski, zemes lietotājs pieprasījumā norāda kredītiestādi, kurā ir atvērts vai tiks atvērts privatizācijas sertifikātu konts. Ja privatizācijas sertifikātu konts nav atvērts, pieprasījumā papildus norāda kredītiestādes filiāli vai apkalpošanas centru, kurā tas tiks atvērts.
5. Paziņojumu par izziņas sniegšanu pilsētas (novada) dome triju darbdienu laikā nosūta Hipotēku bankai. Paziņojumā norāda izziņā un pavadvēstulē minēto informāciju. Ja izziņa zemes lietotājam sniegta elektro­niski, pilsētas (novada) dome izziņu un pavadvēstuli nosūta Hipotēku bankai vienlaikus ar elektroniskā dokumenta nosūtīšanu zemes lietotājam. Ja zemes lietotājs norādījis, ka privatizācijas sertifikātu konts ir atvērts vai tiks atvērts akciju sabiedrībā “Latvijas Krājbanka”, pilsētas (novada) dome izziņu un pavadvēstuli vienlaikus nosūta gan Hipotēku bankai, gan akciju sabiedrībai “Latvijas Krājbanka”. Ja privatizācijas sertifikātu konts nav atvērts, pilsētas (novada) dome norāda pieprasījumā minēto kredītiestādes filiāli vai apkalpošanas centru.
6. Ja izziņa sniegta papīra formā, zemes lietotājs, veicot priekšapmaksu, kredītie­stādei uzrāda pilsētas (novada) domes izziņu un pavadvēstuli, un kredītiestāde tajā minētās ziņas reģistrē konta lietā. Ja izziņa sniegta elektroniski, kredītiestāde reģistrē konta lietā no pilsētas (novada) domes saņemto paziņojumu vai pievieno konta lietai apliecinātu elektroniskā dokumenta kopiju papīra formā.
7. Zemes lietotājs var veikt priekšapmaksu tikai no sava privatizācijas sertifikātu konta.
8. Ja pilsētas (novada) domes sniegtajā izziņā un pavadvēstulē ir kļūdaini norādītas ziņas, uz kuru pamata bija veikta priekšapmaksa, tad, pamatojoties uz personas iesniegumu pilsētas (novada) domei, jaunu izziņu un pavadvēstuli, Hipotēku banka pārskaita atpakaļ privatizācijas sertifikātus priekšapmaksas veicēja kontā.
9. Priekšapmaksu apliecina kredītiestādes izsniegtais sertifikātu pārvedu­ma uzdevums vai attiecīgs konta izraksts, kurā norādīts maksātāja privatizācijas sertifikātu konta numurs, par attiecīgo zemesgabalu pārskaitīto sertifikātu skaits un mērķis – priekšapmaksa –, kā arī atzīme par pilsētas (novada) domes sniegtās izziņas numuru un izsniegšanas datumu.
10. Persona, kura veikusi priekšapmaksu, attiecīgajā pilsētas (novada) domē iesniedz sertifikātu pārveduma uzdevumu vai attiecīgu konta izrakstu par zemes izpirkšanas maksājumu privatizācijas sertifikātos pirms zemes izpirkša­nas (pirkšanas) līguma slēgšanas.
11. Pilsētas (novada) dome informāciju par sertifikātu pārveduma uzdevuma iesniegšanu ieraksta Pilsētas zemes izpirkšanas reģistrā atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti, pamatojoties uz Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 24.panta trešo daļu.
12. Priekšapmaksai iemaksātos privatizācijas sertifikātus Hipotēku banka dzēš pēc zemes izpirkšanas (pirkšanas) līguma noslēgšanas vai zemes lietotāja izslēgšanas no Pilsētas zemes izpirkšanas reģistra atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti, pamatojoties uz likuma “Par privatizācijas sertifikā­tiem” 18.panta desmito daļu.
13. Hipotēku banka līdz 2008.gada 15.septembrim nosūta pilsētas (nova­da) domei informāciju par veiktajām priekšapmaksām, norādot ziņas par izpērkamo (pērkamo) zemesgabalu, personu, kas veikusi priekšapmaksu, un pārskaitīto sertifikātu skaitu.
Ministru prezidents I.Godmanis

Ekonomikas ministra vietā – tieslietu ministrs G.Bērziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!