• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Frakciju viedokļi pēc 2008. gada 17. aprīļa sēdes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2008., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174579

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2008. gada 17. aprīlī

Vēl šajā numurā

29.04.2008., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Frakciju viedokļi pēc 2008. gada 17. aprīļa sēdes

 

A.Brigmanis
(Zaļo un Zemnieku savienības frakcija):

Šodien svarīgākais jautājums bija Kažociņa kunga ievēlēšana. Vakar Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadība tikās ar Kažociņa kungu. Mēs pārrunājām viņa darba aktualitātes un guvām pārliecību, ka šis vīrs ir jāatbalsta. To mēs ar savām balsīm arī apliecinājām. Protams, ka balsojums bija slēgts, bet Kažociņa kungs šodien tika ievēlēts absolūti pārliecinoši. Mēs vēlam viņam sekmes grūtajā un atbildīgajā darbā.

Vakar frakcijas sēdē mēs skatījām arī vienu ļoti būtisku jautājumu, kas ir īpaši aktuāls Latvijas iedzīvotājiem. Par “Latvijas Pastu”. Ar “Latvijas Pasta” vadītāju Kraukli tikās frakcijas vadība un deputāti. Pie mums bija griezusies virkne rajonu pašvaldību cilvēku ar savām problēmām. No jaunās pasta vadības mēs sapratām un arī guvām pārliecību un apliecinājumu tam, ka pašlaik dienas kārtībā nav jautājums par pasta nodaļu slēgšanu Latvijas lauku apvidos un arī citās vietās. “Latvijas Pasta” vadība mūs informēja par pasākumiem, kas būtu nepieciešami situācijas normalizēšanai pasta darbā. Cerēsim, ka šajā darbā viņiem veiksies, lai gan problēmu un trūkumu, protams, ir daudz.

Vēl viens aktuāls jautājums ir par teritoriālo reformu. Saeimā ir iesniegts un drīz būs jāskata jaunais likumprojekts. Ir skaidrs, ka Zaļo un Zemnieku savienības nostādne šajā jautājumā ir stingra un nepārprotama. Mēs atbalstām tās 34 pašvaldības, kuras vērsīsies Satversmes tiesā. Es paredzu, ka par visiem jautājumiem, kas skar teritoriālo reformu, Saeimā būs karstas debates. Gan par apriņķiem, gan funkcijām un arī par konkrētām pašvaldībām.

Vēl pēdējais jautājums. Šajās dienās aprit Godmaņa valdības simts darba dienas. Es domāju, ka tās ir piepildītas ar pragmatisku darbību. Mēs esam pārliecināti, ka Godmaņa valdība strādās, bet visas tās runas par viņa gāšanu vai par nespēju strādāt, manuprāt, ir pilnīgi nepamatotas. Zaļo un Zemnieku savienības apvienība pauž pilnīgu atbalstu Godmaņa kungam kā premjeram. Mēs domājam, ka viņš strādā labi. Lai viņam veicas!

 

 

A.Latkovskis
(frakcija “Jaunais laiks”):

Es sākšu ar to, ar ko savu runu noslēdza mans kolēģis Brigmaņa kungs.

Ir pagājušas jau vairāk nekā simts dienas, kopš Latvijas valdību vada Godmaņa kungs. Žēl, ka vienīgais labais darbs, ko varētu pierakstīt Godmaņa valdībai jeb viņa vadītajai koalīcijai, ir noticis jau pēc simts dienām – šodien Saeima uz otro amata termiņu pārvēlēja SAB direktoru Kažociņa kungu. Tas tiešām ir labs šīs valdības un arī Saeimas darbs, kuru atbalstīja arī “Jaunais laiks”.

Bet, runājot kopumā, sabiedrība šajās simts dienās, kad ekonomiskā situācija pēc Starptautiskā Valūtas fonda datiem ir diezgan pasmaga un arī Latvijas nākotnes izredzes ir ļoti vājas, jo tiek paredzēts ekonomiskās attīstības samazinājums nākamajā gadā, gaidīja tiešām drosmīgus lēmumus. Bet šo simts dienu laikā valdība ir skatījusi tikai dažādus ziņojumus, starpziņojumus un koncepcijas. Nav pieņemts neviens būtisks lēmums ekonomikas jomā, kas šajā laikā ir vissvarīgākā. Tajā pašā laikā pensiju indeksācija notiek pēc likuma, kurš spēkā ir jau piecus gadus. Pensionāriem pensija tiek indeksēta divreiz gadā saistībā ar inflācijas pieaugumu, līdz ar to šo panākumu Godmaņa valdībai nav iespējams pierakstīt.

Esmu dzirdējis, ka Godmaņa kungs publiski ir teicis, ka pēc simts dienām sāksies šo pieņemto koncepciju jeb starpziņojumu izpilde. Bet es teikšu – nedod Dievs! Otrdien valdība skatīja Izglītības ministrijas starpziņojumu, kurā ministrija, lai risinātu samilzušās ekonomiskās problēmas un samazinātu izdevumus, kā vienu no iespējām paredz 150 skolu slēgšanu Latvijā. Un gandrīz visas no šīm skolām ir laukos.

Situācija līdzīga kā “Latvijas Pastā”, kur slēdz pasta nodaļas. Jebkurš, kurš mājās laukos saņem “Latvijas Avīzi”, ir redzējis, ka pēdējo nedēļu laikā tur parādās sludinājumi par pasta īpašumu – ēku – izpārdošanu Latvijas laukos. Iedomājieties, ka laikā, kad nekustamā īpašuma cenas samazinās, lai vispār varētu izmaksāt algas pastniekiem, tiek pārdots nekustamais īpašums!

Tas ir apmēram tā, kā, ja ģimenē ir dzērājs, tad viņš, lai varētu turpināt dzert, stiepj no mājām ārā mēbeles vai jebko citu un pārdod, lai varētu turpināt dzeršanu. Tas pats notiek “Latvijas Pastā”. Tad varam iedomāties, kas notiks ar mūsu valsts vistālākajiem lauku nostūriem, ja kopā ar nepārdomāto reģionālo reformu Latvijas laukos tiks slēgtas150 skolas.

Aina ir bēdīga. Es uzskatu, ka Godmaņa valdība, lai cik norūpējies televīzijā izskatās pats Godmanis, to tomēr atrisināt nevarēs. Tāpēc ir nepieciešama šīs valdības demisija un jaunas izveidošana. Par to pēc “Jaunā laika” pieprasījuma Godmanim par viņa paveikto simts dienās mēs arī nākamceturtdien lemsim.

 

 

V.Buzajevs
(partijas “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcija):

Viens zvans no Vašingtonas, un mums jau ir jaunais SAB direktors, vai arī vecais, kā tīk. Pēc aizokeāna saimnieka norādījuma visas Saeimas frakcijas publiski pauda atbalstu atvaļinātajam britu ģenerālim Kažociņa kungam. Visi, izņemot PCTVL, kas gan masu saziņas līdzekļos, gan no Saeimas tribīnes publiski kritizēja šo kandidatūru un uzstājās par Latvijas patieso neatkarību. Interesanti, ka aizklātajā balsojumā PCTVL piekritēju skaits starp deputātiem palielinājās četras reizes un sešpadsmit deputāti balsoja pret Kažociņa kungu. Tāda interesanta liekulība, dumpis, kas ļoti raksturīgs 9.Saeimai.

Saskaņā ar to joprojām ir aktuāls jautājums par Saeimas priekšlaicīgu atlaišanu ar tautas nobalsošanu. Man ir liels prieks PCTVL frakcijas vārdā teikt paldies visiem divsimt tūkstošiem vēlētāju, kuri parakstījās zem arodbiedrību iniciatīvas dot iespēju priekšlaicīgi atlaist Saeimu. Tas bija mūsu likumprojekts, kuru mēs paši izstrādājām un iesniedzām Saeimā vēl pirms arodbiedrību kampaņas. Mēs ceram, ka tādas tiesības tautai tomēr būs. Bet tikai ir viens jautājums. Saeimas reglaments diemžēl paredz ļoti saīsinātu procedūru, lai šo jautājumu izskatītu Saeimas sēdē, – viens var runāt “par”, viens – “pret”, balsojums un viss. Mēs šodien Saeimā iesniedzām attiecīgus reglamenta grozījumus, lai Saeimā varētu pilnvērtīgi izskatīt tautas izstrādāto un atbalstīto likumprojektu. Diemžēl Saeima to noraidīja.

Gribu pievērst uzmanību faktam, ka šobrīd notiek arī cita parakstu vākšana – par grozījumiem pensiju likumā, lai būtiski palielinātu minimālās pensijas un dotu tautai iespēju izdzīvot. Mēs aicinām visus aktīvi piedalīties šajā kampaņā, jo tas ir vienīgais ceļš, lai pretvalstiskā un prettautiskā Saeima tomēr pieņemtu kādus prātīgus lēmumus.

 

 

M.Grīnblats
(apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija):

Šodien Saeima ar pārliecinošu balsu vairākumu, arī mūsu deputātiem balsojot “par”, otro reizi Satversmes aizsardzības biroja direktora amatā apstiprināja Kažociņa kungu. Šodien, iebilstot “kreisās” puses deputātiem, uz nedēļu atkal tika atlikta Saeimas atbalsta rezolūcija Tibetai. Jācer, ka pēc nedēļas šis jautājums tiks skatīts, jo šo rezolūcijas projektu ir gatavojusi Tibetas atbalsta grupa, kurā ir dažādu frakciju, arī mūsu, deputāti.

Pie likumprojektiem, kurus Saeima šodien pieņēma, jāatzīmē, ka spēkā stāsies grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kur cita starpā ir virkne Rīgas pašvaldības policijas gatavotu priekšlikumu, kuru mērķis ir ar stingrākām sankcijām palīdzēt uzturēt kārtību Rīgā, bet īpaši pilsētas centrā. Tur ne tikai mūsu pašu iedzīvotāji, bet arī Latvijas viesi reizēm vienkārši riebīgi uzvedas Latvijai svētās un nozīmīgās vietās. Atbildīgā komisija ir atbalstījusi “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK priekšlikumus vai nu tiešā veidā, vai komisijas redakcijā, tos mazliet pārveidojot. Piemēram, par sīko huligānismu līdzšinējo 25 līdz 50 latu vietā tagad būs iespēja sodīt ar 50 līdz 250 latiem, saglabājot arī administratīvo arestu. Savukārt par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošu vielu lietošanu sabiedriskās vietās, kur tas nav atļauts, līdz šim sods bija līdz 50 latiem, tagad – līdz 100 latiem. Sods ir divkāršots. Sods par tādām pašām, bet atkārtotām darbībām līdz šim bija no 25 līdz 100 latiem, tagad – no 25 līdz 250, arī saglabājot administratīvo arestu. Ar pašvaldības policijas darbiniekiem tika papildināts to darbinieku loks, kuri šos sodus uzliek. Līdz šim viņi nebija diemžēl aizsargāti pret to, ka cilvēki reizēm ignorē to, ko viņi saka, un nepilda viņu likumīgās prasības. Šī nepilnība turpmāk būs novērsta.

Pieņemta vesela virkne arī citu grozījumu, tajā skaitā Saeimas kārtības rullī. Turpmāk deputātiem, kuri atradīsies ieslodzījuma vietā, vairs nebūs iespējams saņemt pusi no savas algas. Tāpat ierobežotas iespējas būs deputātiem, kuri uz laiku bijuši ministru vietā un pēc tam šo amatu zaudējuši (Saeimā, kā zināms, šādas parādības ir samērā biežas), saņemt kompensāciju pilnu trīs mēnešalgu apmērā gadījumā, ja viņi šo triju mēnešu laikā jau ir stājušies no jauna atkal šādā līdzīgā amatā. Tātad tiks novērsta zināma līdzekļu izšķērdēšana, kāda līdz šim bijusi vairākkārt. Šie grozījumi ir pieņemti otrajā lasījumā. Būs vēl arī trešais – galīgais, bet nav iemesla domāt, ka varētu būt kaut kāda atkāpe vai cita pretimnākšana. Droši vien, ka to arī atbalstīs trešajā lasījumā.

 

 

I.Valers
(Tautas partijas frakcija):

Šodien Saeimā tika izskatīti un pieņemti daudzi būtiski likumprojekti un lēmumi. Kā viens no būtiskākajiem, protams, bija Satversmes aizsardzības biroja direktora vēlēšanas. Tautas partija ir gandarīta, ka tika izteikts atbalsts Kažociņa kungam. Vakar frakcijā mēs uzklausījām Kažociņa kungu, un mums radās pārliecība, ka tādā veidā tiks nodrošināta dienesta izaugsme ciešā sadarbībā ar mūsu partneru dienestiem.

Vēl būtisks bija deklarācijas projekts par cilvēktiesību pārkāpumiem Tibetā. Šis jautājums pasaules sabiedrībā šobrīd ir ļoti saasināts saistībā ar olimpiskajām spēlēm. Izskatot projektu Saeimā, mums būtu jāņem vērā, kāda tad mums vispār ir ārpolitikas prakse šādos jautājumos, jo cilvēktiesības jau netiek pārkāptas tikai Tibetā. Ko mēs darām saistībā ar to, kas notiek Kenijā vai Sudānā? Mums būtu pašiem jāsaprot, kāda ir ārpolitika un kas Latvijā to realizē.

Es darbojos Juridiskajā komisijā, tāpēc pakavēšos pie jautājumiem un likumprojektiem, kuri tika skatīti Juridiskajā komisijā kā atbildīgajā komisijā. Šodien tika pieņemti grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Kā ļoti būtisku gribētu minēt sadaļu, kas paredz administratīvo atbildību par darba tiesiskā regulējuma normatīvo aktu pārkāpšanu. Es Saeimā vadu Sociālo un darba lietu komisijas Nodarbinātības apakškomisiju, un tajā, vairākkārt izskatot jautājumu par nelegālo un nereģistrēto nodarbinātību valstī, kā arī uzklausot Valsts darba inspekciju par pārbaužu rezultātiem, ir redzams, ka nelegālā un nereģistrētā nodarbinātība Latvijā ir liela problēma. Tās rezultātā netiek maksāti nodokļi, daudzās nozarēs ir nevienlīdzīga konkurence un tiek pārkāptas darba ņēmēju likumdošanā noteiktās tiesības.

Valsts ieņēmumu dienests jau tagad pēc esošā normatīvā regulējuma šī gada pirmajā ceturksnī, veicot preventīvos un represīvos pasākumus, ir guvis rezultātus. Darba ņēmēju skaits valstī ir pieaudzis par 1400, liecina Valsts ieņēmumu dienesta informācija. Iestādes darba rezultātā šī gada pirmajā ceturksnī valsts budžetā par 500 tūkstošiem latu palielinājušās valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas. Domāju, ka veiktie grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz lielāku administratīvo atbildību par darba regulējošo normatīvo aktu pārkāpšanu, veicinās situācijas uzlabošanos šajā jomā.

Nedaudz par būtiskāko, kas tad tika grozīts. Par darba līguma neslēgšanu rakstiskā veidā līdz šim darba devējam bija paredzēts maksimālais sods – 1000 lati, bet tagad par pārkāpumu varēs sodīt līdz 5000 latiem, tāpat arī par valsts noteiktās minimālās mēnešalgas nenodrošināšanu. Bez šīm tiesību normām Administratīvo pārkāpumu kodeksā tika veikti arī grozījumi par sīko huligānismu un alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskās vietās, kas nodrošinās lielāku kārtību Rīgā – palielināts naudas sods līdz 250 latiem agrāko 100 vietā. Administratīvo pārkāpumu kodeksā tika paplašināta pašvaldības policijas loma, jo turpmāk varēs sodīt ne tikai par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbiniekiem, bet arī pašvaldības policijas darbiniekiem.

 

 

D.Turlais
(Latvijas Pirmās partijas un partijas “Latvijas Ceļš” frakcija):

Es īsumā pieskaršos trim jautājumiem – par Kažociņu, Tibetu un par Godmani.

Pirmais. Tie, kuri gaidīja intrigu sakarā ar Jāņa Kažociņa otrreizēju apstiprināšanu Saeimā Satversmes aizsardzības biroja vadītāja amatā, droši vien to gaidīja bez pamata, jo patiesībā alternatīvas viņam nebija, nav un arī nevarēja būt. Šajā sakarā gribu uzsvērt dažas nianses.

Mūsu publiskajā telpā aizvien vairāk parādās dažādas ziņas par neatkarīgām institūcijām, tai skaitā neatkarīgām valsts institūcijām. Bet nekad šajās publikācijās vai runās neesam dzirdējuši par to, no kā tad šīs neatkarīgās institūcijas ir neatkarīgas. Tas tiek pieminēts gan saistībā ar SAB, gan KNAB, gan arī ar dažādām citām institūcijām. Gribu atgādināt tiem, kuri varbūt ir piemirsuši, un pateikt tiem, kuri nezina, ka mums ir Satversme, kuras 58.pantā ir skaidri teikts, ka valsts pārvaldes institūcijas ir padotas Ministru kabinetam. Tātad Ministru kabinets ir mūsu valsts politiskā izpildvara, kura veido valsts institūcijas, kuras tai ir padotas un kuras ir šīs izpildvaras instrumenti.

Šobrīd runa nav par Kažociņa kungu. Viņš savu darbu ir veicis godprātīgi un nekādas pretenzijas, pildot šo amatu, pret viņu nav bijušas. Viņš bija vienīgais, kas reāli kandidēja uz šo amatu. Bet jautājums ir par to, kam šī institūcija ir padota. Kas šo institūciju vada un kontrolē? Kas dod uzdevumus un kam tā atskaitās? Es domāju, ka tā kārtība, kāda mums ir bijusi līdz šim, mūs novedīs pie tā, ka alternatīva nekad arī neparādīsies, jo par to neviens nav atbildīgs. Nav neviena ministra un nav arī valdības vadītāja, kuram būtu pienākums dot uzdevumus, vērtēt un arī meklēt kandidatūras, kas varētu aizstāt Kažociņa kungu tad, kad viņa darbības pilnvaras būs beigušās. Es domāju, ka Saeimai pie šiem jautājumiem būs jāatgriežas. Ceru, ka tas būs veiksmīgāk nekā tad, kad Saeima mēģināja grozīt valsts drošības likumus, kā rezultātā mēs nonācām pie referenduma. Manuprāt, mūsu pieredze un zināšanas un arī Kažociņa kunga pieredze un spējas būs tās, kas ļaus sakārtot mūsu valsts institūciju pārvaldes mehānismus tā, lai tās efektīvi strādātu mūsu valsts, nevis kādu citu institūciju, kuras vēl pirms spriešanas uzsāk kampaņu par atbalstu Kažociņam gandrīz kā politiskai zvaigznei, interesēs. Es domāju, ka pats Kažociņa kungs nav ieinteresēts, lai kaut kādi fondi un viņu atbalstošie mediji veiktu kampaņu par viņu, ja kādā citā demokrātiskā Eiropas valstī ir uzsākts kriminālprocess pret viņiem pašiem. Domāju, ka drošības iestādei tāds imidžs nav vajadzīgs.

Nākamais jautājums par Tibetu. Protams, ka gan mūsu valsts oficiālā pozīcija par vienotu Ķīnu, gan arī pret vardarbību jebkādās tās izpausmēs ir nemainīga un mēs par to iestājamies. Bet olimpiskās spēles, kuras jau vairāku simtu gadu atpakaļ savulaik iedibināja de Kubertēns, ir vērstas uz to, lai tieši šī olimpiskā cikla, bet īpaši olimpisko spēļu laikā būtu pārtrauktas jebkādas vardarbības, kari un konflikti, politiskās cīņas. Šobrīd vienīgais, manuprāt, pareizais aicinājums ir sekot Olimpiskajai hartai, šim olimpiskajam garam un uz šī fona netaisīt kņadu un skandālus, lai atsevišķi politiķi uz tā varētu pozicionēties kā brīvības un godīguma aizstāvji. Patiesībā tas ir negodīgi – tīros un cēlos olimpisma principus izmantot, lai risinātu savas politiskās intereses.

Noslēgumā par Ivara Godmaņa valdību un viņa darbu. Labā ziņa ir tā, ka šodien visi deputāti saņēma atskaiti par valdības paveikto simts dienu laikā. Un ir arī paveiktie darbi – gan pensiju indeksācija, gan bezvīzu režīma risinājums ar Amerikas Savienotajām Valstīm. Pozitīvs jau ir pats fakts, ka Ministru prezidents šādu atskaiti ir iesniedzis un pie tās viņš ir strādājis. Tā tas ir pirmo reizi visu valdību vēsturē. Visa sabiedrība varēs vērtēt valdības darbu, bet ne tikai pēc atskaites. Ikvienam savā paša dzīvē ir svarīgs mūsu un valsts varas padarītā darba vērtējums. Tādēļ arī es atbalstu Ivaru Godmani un aicinu viņu ne tikai teikt, ka situācijas apzināšanas un dažādu priekšlikumu izskatīšanas laiks ir beidzies un ir iestājies rīcības laiks. Es vēlu, lai tas patiešām tā arī būtu.

 

 

V.Agešins
(apvienības “Saskaņas Centrs” frakcija):

“Saskaņas Centrs” atbalsta parakstu vākšanu par grozījumiem likumā “Par valsts pensijām”. Visi mūsu deputāti jau tuvākajā laikā arī piedalīsies parakstu vākšanas procesā. Iesniegtais likumprojekts paredz grozīt likuma “Par valsts pensijām” 34.pantu, nosakot, ka līdz 2009.gada 31.decembrim vecuma pensijas minimālais apmērs nevar būt mazāks par valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu. Patlaban noteiktais iztikas minimums ir 154 lati, savukārt vidējā pensija valstī ir 135 lati. Tas absolūti nav pieņemams.

Otrkārt, vēlos pievērst uzmanību priekšlikumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kurus izstrādāja “Saskaņas Centra” frakcija un kurus Saeima šodien skatīja trešajā lasījumā. Priekšlikumi tika sagatavoti sadarbībā ar Latvijas Ūdenstransporta arodbiedrību federāciju un citām arodbiedrībām un tie paredzēja atbildības pastiprināšanu darba devējam par darba tiesiskās attiecības regulējošo normatīvo aktu pārkāpšanu, par darba līguma nenoslēgšanu rakstveida formā un par valsts noteiktās minimālās mēneša darba algas nenodrošināšanu. Politisko organizāciju apvienības “Saskaņas Centrs” frakcija uzskata, ka nepieciešams paredzēt darba devēja administratīvo atbildību par neapmaksātu darba laiku darbiniekiem, kuri strādā pēc tā dēvētā summētā darbalaika. Bet acīmredzot visas labējās partijas, kā arī Valsts darba inspekcijas pārstāvji atšķirībā no arodbiedrībām un “Saskaņas Centra” uzskata, ka darba devēji cītīgi ievēro Darba likumu, jo Saeimas deputātu Valērija Agešina un Andreja Klementjeva priekšlikumi tika noraidīti.

Šodien izskatīšanai Saeimas Pieprasījumu komisijā tika nodots deputātu pieprasījums par Ministru kabineta paveikto. Ņemot vērā, ka jau ir pagājušas vairāk nekā simts dienas kopš valdības apstiprināšanas, opozīcijā esošie deputāti vēlas norādīt uz vairākiem notikumiem, kas liek apšaubīt šīs valdības spēju darboties.

Piemēram, opozīcija prasa sniegt konkrētu atbildi uz jautājumiem par pasākumiem inflācijas ierobežošanai, par administratīvi teritoriālās reformas turpmāko virzību, par SIA “Lattelecom” privatizāciju. “Saskaņas Centra” deputātiem īpaši nav pieņemams Nacionālās bibliotēkas jeb Gaismas pils projekts, kas, mūsuprāt, kalpo atsevišķu personu ambīciju apmierināšanai. Absolūti nav skaidrs, kāds labums no Nacionālās bibliotēkas būs, piemēram, Ventspils, Rēzeknes, Liepājas vai Daugavpils iedzīvotājiem, īpaši ņemot vērā, ka par projektu maksās visi Latvijas iedzīvotāji – nodokļu maksātāji. Es domāju, ka šis Latviju apkaunojošais projekts savas dārdzības un nenormālā greznuma dēļ reālajā dzīvē vienkārši netiks īstenots.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!