• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 7. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.1999., Nr. 292/294 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17453

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģijas lēmums

Par Preiļu pilsētas domē veiktās revīzijas rezultātiem

Vēl šajā numurā

08.09.1999., Nr. 292/294

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 7. septembra sēdē

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 23.decembra noteikumos Nr.449 "Noteikumi par Vecāko amatpersonu sanāksmi Eiropas integrācijas jautājumos". Vecāko amatpersonu sanāksmes sastāvs tiks papildināts ar īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām pārstāvi.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par Hāgas konvenciju par tiesu starptautisko pieejamību". Pievienošanās konvencijai paredz iespēju Latvijas iedzīvotājiem, kuri ir lietas dalībnieki ārvalstīs ierosinātā civillietā un kuri nevar atļauties maksāt tiesas izdevumus, maksāt tos daļēji vai nemaksāt nemaz.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 31.augusta noteikumos Nr.327 "Pieteikumu iesniegšanas un izskatīšanas, lēmumu pieņemšanas, darba garantiju un sociālo garantiju atjaunošanas un zaudējumu atlīdzības izmaksas kārtība". Grozījumi novērsīs noteikumu pretrunas ar likumu "Par izziņas iestādes, prokuratūras vai tiesas nelikumīgas vai nepamatotas rīcības rezultātā nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu", kā arī noteiks veidlapu, ar kuras palīdzību tiek paziņots, par kurām personām tiek veiktas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Akceptēti "Augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanas, glabāšanas un lietošanas noteikumi". Noteikumi nosaka augu aizsardzības līdzekļu izplatīšanu, glabāšanu un lietošanu, tirdzniecības vietām izvirzāmos kritērijus, personu pienākumus un tiesības, kā arī augu aizsardzības līdzekļu aprites kārtību un kontroli.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 2.jūlija rīkojumā Nr.335 "Par Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisiju". Komisijas locekļi J.Nagle, Kultūras ministrijas Administratīvā departamenta vecākā referente, un D.Mālmanis, Kara prokuratūras virsprokurors aizstāti ar R.Grigulis, Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta galvenais speciālists, un M.Dolgova, Specializētās apgabala prokuratūras prokurore.

Valdība akceptēja grozījumu Ministru kabineta 1998.gada 17.novembra rīkojumā Nr.546 "Par Energoapgādes regulēšanas padomi". Finansu ministrijas Tautsaimniecības analīzes un fiskālās politikas departamenta direktores Innas Šteinbukas vietā padomē apstiprināta Finansu ministrijas Tautsaimniecības analīzes un fiskālās politikas departamenta direktore Daiga Gulbe.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par distances līgumu". Tie noteiks distances līgumā ietveramo informāciju, kā arī kārtību un termiņu, kādā realizējamas atteikuma tiesības.

Akceptēti noteikumi "Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas reglaments". Šie noteikumi nosaka Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieku ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta pakāpju veidus, kārtību, kādā tās piešķiramas, kārtību, kādā darbiniekus pieņem un atvaļina no dienesta, ieceļ, pārceļ, atstādina un atbrīvo no amata, atvaļinājumu piešķiršanas kārtību, kā arī darbinieku atestācijas un profesionālās sagatavošanas kārtību.

Valdība akceptēja konsultatīvās padomes izstrādāto Latvijas nostāju sarunās ar valstīm, kuras uzsākušas ar iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā saistīto procesu.

Valdība nolēma piešķirt no Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Valsts arhīvu ģenerāldirekcijai 1999.gada 6.jūlija vētras Siguldā radīto seku likvidēšanai summu, kas nepārsniegs 31 200 latus.

Pieņemta zināšanai informācija un akceptēti Satiksmes ministrijas priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas atbilstības Eiropas Savienības prasībām izvērtēšanā norādīto trūkumu novēršanai atpūtas kuģu jomā.

Pieņemta zināšanai informācija par priekšlikumiem attiecībā uz pasākumiem, kas veicami nacionālās likumdošanas saskaņošanai patērētāju aizsardzības jomā.

Akceptēts rīkojums "Par Daugavpils pilsētas sabiedrības ar ierobežotu atbildību sertifikācijas centra "Baltsert" pilnvarojumu".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par dienesta transportlīdzekļu izmantošanas limitu". Sakarā ar nepieciešamību ekonomēt valsts budžeta līdzekļus dienesta transportlīdzekļi individuālai lietošanai tiks nodoti tikai ministram, īpašu uzdevumu ministram, parlamentārajam sekretāram un valsts sekretāram. Ministriju centrālo aparātu darbinieku lietošanai dienesta vajadzībām apstiprināts šāds transportlīdzekļu skaits: Aizsardzības ministrijai — 2, Ārlietu ministrijai — 5, Ekonomikas ministrijai — 3, Finansu ministrijai — 4, Iekšlietu ministrijai — 4, Īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu organizācijām sekretariātam — 1, Īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās sekretariātam — 1, Izglītības un zinātnes ministrijai — 3, Kultūras ministrijai — 1, Labklājības ministrijai — 4, Satiksmes ministrijai — 3, Tieslietu ministrijai — 2, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai — 3 un Zemkopības ministrijai — 3.

Pieņemta zināšanai informācija par finansējuma piešķiršanu Jāņa Čakstes 140 gadu jubilejas pasākumiem. Valsts prezidenta kancelejai uzdots piešķirt J.Čakstes piemiņas komitejai 2465 latus jubilejas pasākumu organizēšanai.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas austrumu robežas atjaunošanas kontroles komisiju". Par komisijas priekšsēdētāju apstiprināts Iekšlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Juris Ļabis.

Pieņemta zināšanai informācija par situāciju saistībā ar likuma "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" neizsludināšanu.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā veicama atlīdzība Privatizācijas aģentūrai par valsts īpašuma objektu privatizāciju, izveidojams un izlietojams tās rezerves fonds un veicami maksājumi valsts, pašvaldību īpašuma privatizācijas fondos un valsts budžetā".

Pieņemta zināšanai informācija par Finansu ministrijas līdzekļu piešķiršanu neparedzētiem gadījumiem.

Ministru kabinets akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 9.marta protokollēmumā (prot.Nr.16 35.§) "Par Ministru kabineta kandidatūru izvirzīšanu Saeimas apstiprinātās Reģionālās attīstības padomē". Apstiprināšanai Saeimā ieteiktas šādas kandidatūras: Vents Balodis, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs; Jānis Bunkšs, īpašu uzdevumu ministrs valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās; Anatolijs Gorbunovs, satiksmes ministrs; Roberts Jurdžs, labklājības ministrs; Aigars Kalvītis, zemkopības ministrs, un Vladimirs Makarovs — ekonomikas ministrs.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts 2000.gada budžeta projektu.

Par MK sēdē izskatītajiem jautājumiem, kuros pieņemts protokollēmums, preses informācija tiks izsūtīta 8.septembrī.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!