• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Tiekoties ar pašvaldību pārstāvjiem un Latvijas Hipotēku un zemes bankas vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2008., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174517

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Tiekoties ar Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

25.04.2008., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Tiekoties ar pašvaldību pārstāvjiem un Latvijas Hipotēku un zemes bankas vadību

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 23.aprīlī tikās ar pašvaldību pārstāvjiem un Latvijas Hipotēku un zemes bankas vadību, vienojoties turpināt sagatavošanās darbus publiskās un privātās partnerības principa piemērošanai pirmsskolas izglītības iestāžu tīkla attīstībai.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) ir atbildīga par Eiropas Savienības struktūrfondu aktivitāti pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstībai nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centros.

Kopumā šajā aktivitātē esošo bērnudārzu renovācijai, rekonstrukcijai vai paplašināšanai un jaunu pirmsskolas izglītības iestāžu celtniecībai, tajā skaitā energoefektivitātes pasākumiem, būs pieejams Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 29,9 miljonu eiro (21,01 miljons latu). Paredzēts, ka, piesaistot Eiropas fondu līdzekļus, tuvāko gadu laikā pašvaldībās varētu uzbūvēt un renovēt vairāk nekā 40 pirmsskolas izglītības iestāžu.

Latvijas Hipotēku un zemes banka ir apzinājusi pašvaldību interesi par publiskās un privātās partnerības modeļa izmantošanu, kas ļautu īsākā laikā sākt jaunu pirmsskolas izglītības iestāžu būvniecības procesu.

Bankas piedāvātajā risinājumā publiskā un privātā sektora sadarbība pamatojas uz līgumu. Pašvaldības atbildība būtu izstrādāt būvprojektu, iznomāt zemi pirmsskolas izglītības iestādes būvniecībai, kā arī nodrošināt izglītības pakalpojumus. Savukārt privātā partnera atbildība būtu izglītības iestādes būvniecība un tās finansēšana, ēkas un teritorijas apsaimniekošana, balstoties uz noteiktiem pakalpojumu kvalitātes standartiem.

Latvijas Hipotēku un zemes banka izsūtījusi projekta pieteikuma anketas sešām pašvaldībām, no kurām piecas – Jūrmala, Mārupe, Ogre, Ķekava, Tukums – izteikušas interesi par sadarbību ar privātajiem partneriem, lai veicinātu pirmsskolas izglītības iestāžu pieejamību.

Tikšanās laikā panākta vienošanās, ka pašvaldības izraudzīsies kopīgu pirmsskolas izglītības iestādes paraugprojektu, jo iepriekš piedāvātais risinājums neesot atbildis pašvaldību vajadzībām.

Tāpat sadarbībā ar Latvijas Hipotēku un zemes banku tiks turpināts darbs pie publiskās un privātās partnerības modeļa piemērošanas iespēju izvērtēšanas.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!