• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas vīzu pieejamību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2008., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174509

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sankciju pastiprināšanu pret Birmu

Vēl šajā numurā

25.04.2008., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas vīzu pieejamību

 

Eiropas Parlamenta (EP) Pilsoņu tiesību, tieslietu un iekšlietu komiteja akceptēja ziņojumu par jauno Vīzu kodeksu. Darba grupā savu frakciju (Zaļie/EBA) pārstāvēja deputāte Tatjana Ždanoka.

Eiropas Komisijas izstrādātais sākotnējais projekts bija diezgan strikts – tas citustarp paredzēja noteikt vīzu nodevu 60 eiro apmērā saistībā ar biometrijas datu (piemēram, pirkstu nospiedumu) apstrādes ieviešanu. Komitejas pozīcija satur vairākas pozitīvas izmaiņas. Piedāvāts samazināt nepieciešamo veselības apdrošināšanas limitu, kā arī atbrīvot no vīzu nodevas atsevišķas personu kategorijas (piemēram, bērnus vecumā līdz 12 gadiem un jauniešus, kas piedalās sporta un kultūras pasākumos). Tāpat komiteja uzskata, ka vīzas atteikuma gadījumā nepieciešams pilnīgi informēt vīzas pieprasītāju par atteikuma iemesliem.

Tatjana Ždanoka piemin divus galvenos komitejas sasniegumus: “Pirmkārt, mēs piedāvājam pārņemt ASV pieredzi un uzreiz izsniegt ārzemniekam daudzkārtēju vīzu ar derīguma termiņu – viens gads. Otrkārt, mēs piedāvājam noteikt vīzu nodevu 35 eiro apmērā. Ja Padome, kura sastāv no dalībvalstu valdību pārstāvjiem, akceptēs EP priekšlikumus, tas veicinās tūrisma pieaugumu Latvijā, kā arī pozitīvi ietekmēs Latvijas iedzīvotāju kontaktus ar radiem un draugiem, kas dzīvo, piemēram, Krievijā, Baltkrievijā vai Ukrainā.”

 

EP deputātes Tatjanas Ždanokas birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!