• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Tiekoties ar Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2008., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174451

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Par slimības naudas izmaksas perioda pārskatīšanu starp valsti un darba devēju

Vēl šajā numurā

24.04.2008., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Tiekoties ar Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvjiem

 

23.aprīlī finanšu ministrs Atis Slakteris tikās ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pārstāvjiem, kas Rīgā ieradušies 4.panta konsultāciju misijas ietvaros. Misijas gaitā tiks sagatavots SVF ziņojums par Latvijas tautsaimniecības attīstību, kā arī valsts monetāro un fiskālo politiku.

Savā uzrunā A.Slakteris pateicās SVF pārstāvjiem par jauno atzinumu par Latvijas nodokļu sistēmu: “Mūs iepriecina Latvijas nodokļu politikas pozitīvais vērtējums. Darbs ar SVF speciālistiem ļauj paraudzīties uz Latvijas nodokļu likumdošanu no cita skatupunkta un mudina turpināt darbu pie tās pilnveidošanas.”

Finanšu ministrs uzsvēra, ka jaunākās SVF prognozes par Latvijas iekšzemes kopprodukta pieaugumu 2007. un 2008.gadā viņš vērtē kā pārlieku pesimistiskas: “Es ļoti ceru, ka šīs misijas ietvaros notiks aktīva viedokļu apmaiņa. Mūsu speciālistiem ir svarīgi izanalizēt faktorus, kas ir šādas SVF nostājas pamatā. Tas ir arī izaicinājums parādīt SVF, kas šobrīd jau tiek darīts, lai šādas prognozes nepiepildītos.” A.Slakteris norādīja uz valdības strikto nostāju saglabāt budžetu ar pārpalikumu, kā arī turpināt stingras fiskālās politikas realizēšanu.

Vizītes turpinājumā SVF pārstāvji tiekas ar ekspertiem no Finanšu ministrijas, Latvijas Bankas, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, komercbanku u.c. institūciju pārstāvjiem.

SVF 4.panta konsultāciju ietvaros fonds ik gadu rīko divpusējas sarunas ar dalībvalstīm, kuru laikā ekspertu komanda apmeklē valsti, iegūst ekonomiska un finansiāla rakstura informāciju un diskutē ar dalībvalsts pārstāvjiem par ekonomiskās attīstības norisēm pēdējā gada laikā un vidējā termiņa perspektīvā. SVF konsultāciju misija Rīgā norisinās no 21.–29.aprīlim.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!