• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par Maķedonijas dalību starptautiskās organizācijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2008., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174448

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iespējamo atbalstu Latvijas piensaimniecībai

Vēl šajā numurā

24.04.2008., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par Maķedonijas dalību starptautiskās organizācijās

 

Vērtējot kandidātvalsts bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas (FYROM) virzību uz ES, Eiropas Parlaments pauž cerību, ka, valstij izpildot ES noteiktos kritērijus, pievienošanās sarunas izdosies sākt vēl šogad. Deputāti arī uzsver, ka kandidātvalsts un Grieķija vairs ir tikai soļa attālumā no kompromisa par Maķedonijas oficiālo nosaukumu, un tas nedrīkst būt šķērslis dalībai starptautiskās organizācijās.

Eiropas Parlaments ar 601 balsi par, 52 pret un 30 atturoties pieņemtajā ziņojumā atzīst: “Valsts kopš 2005.gada, kad tai tika piešķirts kandidātvalsts statuss, ir sasniegusi ievērojamus rezultātus, taču no trim valstīm tā ir vienīgā, ar kuru līdz šim nav notikušas pievienošanās sarunas.”   

Uzskatot, ka šo ārkārtas situāciju ir vēlams izmainīt, Parlaments aicina bijušo Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju nodrošināt vajadzīgo reformu sākšanu. Deputāti pauž cerību, ka, valstij tos izpildot, sarunas varēs sākt pirms 2008.gada beigām, un tādēļ lūdz ES Padomi “nākamajā augstākā līmeņa sanāksmē izvērtēt līdzšinējo progresu un, ja iespējams, lemt par datumu, kurā jāsākas pievienošanās sarunām”.  

Parlaments atzinīgi vērtē augošo divpusējo sadarbību starp bijušo Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju un Grieķiju un ar gandarījumu atzīmē ANO pārraudzībā notikušās divpusējās sarunas, lai vienotos par savstarpēji pieņemamu risinājumu valsts nosaukuma jautājumā.

Eiropas Parlaments aicina abas puses izmantot šo izdevību, lai nekavējoties atsāktu sarunas, “ņemot vērā pēdējā laikā panākto ievērojamo progresu un apzinoties, ka, atrodoties tikai soļa attālumā līdz kompromisa risinājumam, šī problēma vairs nav šķērslis bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas dalībai starptautiskās organizācijās”.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!