• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sašķidrinātās gāzes patērētāju drošības jautājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2008., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174411

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālās apdrošināšanas iemaksu apmēru

Vēl šajā numurā

24.04.2008., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sašķidrinātās gāzes patērētāju drošības jautājumiem

 

Sašķidrinātās gāzes balonu apritē nepieciešams stingrs normatīvo aktu regulējums, pēc atbildīgo institūciju pārstāvju uzklausīšanas secināja Enerģētikas apakškomisijas deputāti.  

“Šī ir reāla problēma, kas ik pa laikam prasa cilvēku dzīvības, un to nedrīkst atstāt pašplūsmā,” pauda apakškomisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Apakškomisija nolēma ieteikt Ekonomikas ministrijai izveidot ekspertu un speciālistu darba grupu ar citu ministriju pārstāvju piedalīšanos, kas izvērtēs esošo situāciju un citu valstu pieredzi un sagatavos priekšlikumus grozījumiem normatīvajos aktos.

Pašlaik daudzviet Latvijā iedzīvotāji ikdienas vajadzībām izmanto gāzes balonus, kas nereti izraisa traģiskus nelaimes gadījumus, jo tie pārsvarā ir veci un neatbilst drošības tehnikas prasībām. Savukārt normatīvie akti darbības ar tiem neregulē, tāpēc tirgū bez jebkādām drošības pārbaudēm atrodas novecojuši, nekvalitatīvi, remontējami un līdz ar to arī bīstami propāna gāzes baloni.

Deputāti noskaidroja, ka pēc nelaimes gadījuma bieži vien nav iespējams konstatēt, kurš propāna tirgotājs gāzes balonu ir uzpildījis. Tika diskutēts arī par pazemes gāzes tvertņu turpmākās ekspluatācijas iespējām.

Apakškomisijas sēdē 22.aprīlī piedalījās pārstāvji no Ekonomikas ministrijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts darba inspekcijas, SIA “Latvijas Propāna gāze” un citu institūciju pārstāvji.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!