• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par papildu finansējumu piena nozares stabilizācijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2008., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174373

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2008.gada 21.aprīlī

Vēl šajā numurā

23.04.2008., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par papildu finansējumu piena nozares stabilizācijai

 

22.aprīlī lauksaimnieku organizāciju pārstāvji tika informēti, ka Zemkopības ministrija radusi iespēju 2,5 miljonu latu papildu finansējumam šābrīža situācijas stabilizēšanai piena nozarē. Zemkopības ministrijas speciālisti lauksaimniekiem piedāvāja vairākus variantus atkarībā no saimniecību izmēra un govju produktivitātes par atbalsta apjomu ganāmpulka uzturēšanai. Savukārt lauksaimnieku organizāciju pārstāvji tuvāko dienu laikā izvērtēs ministrijas speciālistu priekšlikumus un informēs, kuri atbalsta kritēriji šobrīd ir visoptimālākie. Jau šobrīd govju īpašnieki saņem valsts atbalstu ciltsdarbam piena lopkopībā – par piena govju pārraudzību un piena govju uzņemšanu ciltsgrāmatā.

Savukārt zemkopības ministrs Mārtiņš Roze pievienojas zemnieku organizācijām, kuras aicina piensaimniekus pārdot savu produkciju tiešajā tirdzniecībā un pircējus protestēt pret piena nesamērīgo dārdzību veikalā un iegādāties to tieši no lauku saimniecībām. 

“Tas ir viens no risinājumiem, kā zemnieks var savu produkciju realizēt par saprātīgu cenu – izplatīt savu produkciju tiešajā tirdzniecībā, pārdot tirgū vai nelielos, īslaicīgos pārdošanas punktos,” norādīja zemkopības ministrs.

Tomēr viņš atgādina, ka šādu tirdzniecību regulē Ministru kabineta noteikumi Nr.875 “Higiēnas un obligātās nekaitīguma prasības govs svaigpiena apritei nelielā apjomā”, kas nosaka higiēnas un obligātās nekaitīguma prasības govs svaigpiena apritei nelielā apjomā. Tajos noteikts piena apjoms, kāds tiek uzskatīts par nelielu daudzumu, prasības piena kvalitātei, nekaitīgumam un parauga noņemšanai, kā arī prasības neliela daudzuma piena ieguvei, pirmapstrādei, uzglabāšanai un tiešai piegādei galapatērētājam vai mazumtirdzniecībai.  

“Tiem zemniekiem, kuri ražo kvalitatīvu produkciju, šeit problēmām noteikti nevajadzētu būt. Tomēr ikvienu piensaimnieku, kurš iesaistīsies tiešajā tirdzniecībā, aicinu ievērot noteikumus, īpaši tas attiecas uz tiem, kuri šo situāciju un aicinājumu varētu gribēt izmantot, lai realizētu nekvalitatīvu un patērēšanai nepiemērotu produkciju,” uzsvēra M.Roze.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!