• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēlētāju identitātes pārbaudi valsts uzturētajos reģistros. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2008., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174372

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Parlaments: Par debatēm, kā vērtēt totalitāro režīmu noziegumus

Vēl šajā numurā

23.04.2008., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēlētāju identitātes pārbaudi valsts uzturētajos reģistros

 

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars uzskata, ka, apliecinot vēlētāju parakstus pie notāriem likuma ierosināšanai, nav jāpārbauda vēlētāju identitāte valsts uzturētajos reģistros. Tas atrisinātu problēmu par notariāli apliecināto parakstu augstajām izmaksām parakstu vākšanā, kas rodas, jo notāriem ir jāmaksā par valsts reģistru izmantošanu.

Šādu viedokli CVK priekšsēdētājs pauda, tiekoties ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāju Pēteri Krīgeru un Tiesībsarga biroja Labas pārvaldības departamenta vadītāju Arvīdu Dravnieku.

CVK priekšsēdētājs uzskata, ka notāriem tāpat kā līdz šim pēc pases vajadzētu pārbaudīt vēlētāja identitāti parakstīšanās brīdī, taču vēlētāja identitātes pārbaude, izmantojot valsts reģistru datus, ir lieka, jo šādu pārbaudi pēc parakstu iesniegšanas veic CVK. Turklāt tad parakstu pārbaude tiek finansēta no valsts budžeta.

Arī Tiesībsarga birojs ir ieinteresēts šīs situācijas risināšanā un varētu aicināt parlamentu mainīt šo kārtību, uzskata A.Dravnieks. Nevajadzētu būt situācijai, kad par valsts reģistru izmantošanu vēlētājam ir jāmaksā. Tad jau būtu jāprasa nauda arī vēlēšanās pie vēlēšanu iecirkņiem par iespēju nobalsot, atzina A.Dravnieks.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!