• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2008. gada 17. marta saistošie noteikumi Nr. 8 "Par sociālo dzīvokļu izīrēšanu Ventspils pilsētā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2008., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174360-par-socialo-dzivoklu-iziresanu-ventspils-pilseta

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr.51

Par saistošo noteikumu Nr.7 "Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un sociālās palīdzības (pabalstu) piešķiršanas kārtību Ventspils pilsētā" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

23.04.2008., Nr. 63

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 8

Pieņemts: 17.03.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.8

Ventspilī 2008.gada 17.martā (prot. Nr.4; 4.§)

Par sociālo dzīvokļu izīrēšanu Ventspils pilsētā

Apstiprināti ar Ventspils pilsētas domes 2008.gada 17.marta lēmumu Nr.55 (prot.Nr.4; 4.§)

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 15.panta pirmās daļas 9.punktu un 43.panta trešo daļu,
likuma “Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām” 4.panta pirmo daļu, 10.panta otro daļu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3.panta trešo daļu

 

1. Sociālā dzīvokļa statusu nosaka ar Ventspils pilsētas domes lēmumu, ņemot vērā Ventspils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas atzinumu.

2. Sociālā dzīvokļa statusu var noteikt:

2.1. Ventspils pilsētas pašvaldības īpašumā esošiem neizīrētiem dzīvokļiem.

2.2. Ventspils pilsētas pašvaldības īpašumā esošiem izīrētiem dzīvokļiem, kur kopējā platība nepārsniedz:

2.2.1. dzīvoklim, kurā dzīvo vairākas personas, – 27 m2 uz pirmo personu un 15 m2 uz katru nākamo personu;

2.2.2. vienistabas dzīvoklim, kurā dzīvo viena persona, – 35 m2.

3. Tiesības īrēt sociālo dzīvokli ir maznodrošinātai ģimenei (personai), ja:

3.1. tā pastāvīgi dzīvo Ventspils pilsētā un tā ir noslēgusi pastāvīgu dzīvojamās telpas īres līgumu;

3.2. tajā vismaz vienam no ģimenes locekļiem Ventspils pilsētā dzīvesvieta ir nepārtraukti deklarēta ne mazāk kā 1 gadu;

3.3. uz to ir attiecināms vismaz viens no šiem nosacījumiem:

3.3.1. persona ir bārenis vai bērns, kurš palicis bez vecāku gādības un audzināts bērnu aprūpes un audzināšanas iestādē, audžuģimenē vai pie aizbildņa, – pēc tam, kad beigusies viņa uzturēšanās bērnu aprūpes un audzināšanas iestādē, audžuģimenē vai pie aizbildņa, vai arī tad, kad viņš beidzis mācības izglītības iestādē, ja viņam nav iespējams likumā noteiktajā kārtībā iemitinājies agrāk aizņemtajā dzīvojamā telpā;

3.3.2. persona ir atsevišķi dzīvojošs nestrādājošs pensionārs, kuram nav apgādnieku;

3.3.3. persona ir atsevišķi dzīvojošs invalīds, kuram nav apgādnieku;

3.3.4. personai ir piešķirts politiski represētās personas statuss;

3.3.5. visi ģimenes locekļi ir pensionāri vai invalīdi, kuriem nav apgādnieku;

3.3.6. ģimene (persona) audzina 3 vai vairāk nepilngadīgus bērnus;

3.3.7. ģimene (persona) audzina bērnu invalīdu.

4. Kārtība, kādā šo Noteikumu 4.punkta prasībām atbilstošu ģimeni (personu) atzīst par tiesīgu īrēt sociālo dzīvokli:

4.1. Ģimenes (personas) tiesības īrēt sociālo dzīvokli apliecina šādi dokumenti, kas jāiesniedz (vai jāuzrāda, ja tas tieši noteikts šajā punktā) Ventspils pilsētas domes Dzīvokļu nodaļā, uzrādot pasi:

4.1.1. rakstveida iesniegums par vēlmi īrēt sociālo dzīvokli, kam klāt pievienots spēkā esošs dzīvojamās telpas īres līgums;

4.1.2. maznodrošinātai ģimenei (personai) – Ventspils pilsētas domes Sociālā dienesta izziņa un lēmums par atbilstību maznodrošinātas ģimenes (personas) statusam (izziņa derīga 3 mēnešus no izdošanas brīža);

4.1.3. ģimenei, kurā visi pilngadīgie ģimenes locekļi ir pensionāri vai invalīdi, – jāuzrāda pensijas apliecība vai invalīda apliecība;

4.1.4. ģimenei (personai), kura audzina bērnu invalīdu, – jāuzrāda bērna invalīda apliecība;

4.1.5. bārenim – bāriņtiesas vai pašvaldības (līdz 01.01.1997.) lēmums par bērna ievietošanu bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu audzināšanas iestādē vai aizbildnības nodibināšanu;

4.1.6. politiski represētai personai – jāuzrāda politiski represētas personas apliecība vai pašvaldības lēmums par politiski represētas personas statusa piešķiršanu.

4.2. Ģimeni (personu) par tiesīgu īrēt sociālo dzīvokli atzīst ar Ventspils pilsētas domes lēmumu, ņemot vērā Ventspils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas atzinumu.

5. Sociālā dzīvokļa izīrēšana.

5.1. Ģimeni (personu), kura ar Ventspils pilsētas domes lēmumu atzīta par tiesīgu īrēt sociālo dzīvokli, reģistrē Ventspils pilsētas domes Dzīvokļu nodaļā un tai iekārto atsevišķu reģistrācijas lietu.

5.2. Ventspils pilsētas domes Dzīvokļu komisija iesniedz priekšlikumu Ventspils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejai par sociālā dzīvokļa izīrēšanu ģimenei (personai), kura atzīta par tiesīgu īrēt sociālo dzīvokli, pamatojoties uz palīdzības reģistrā reģistrēto informāciju.

5.3. Lēmumu par sociālā dzīvokļa izīrēšanu pieņem Ventspils pilsētas dome pēc Ventspils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas atzinuma.

6. Sociālā dzīvokļa īres līguma noslēgšana, grozīšana un izbeigšana.

6.1. Sociālā dzīvokļa īres līgums tiek noslēgts uz laiku ne ilgāku par sešiem mēnešiem saskaņā ar likuma “Par dzīvojamo telpu īri” un likuma “Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām” normām.

6.2. Mēnesi pirms sociālā dzīvokļa īres līguma termiņa beigām sociālā dzīvokļa īrnieka pienākums ir iesniegt Ventspils pilsētas domes Dzīvokļu nodaļā šo noteikumu 5.1.punktā norādītos dokumentus.

6.3. Ja pēc sešiem mēnešiem ģimene nav zaudējusi tiesības īrēt sociālo dzīvokli, sociālā dzīvokļa īres līgums tiek pagarināts saskaņā ar Ventspils pilsētas domes Sociālā dienesta izziņu par maznodrošinātās ģimenes (personas) statusa pagarināšanu. Lēmumu par sociālā dzīvokļa īres līguma pagarināšanu Ventspils pilsētas domes vārdā pilnvarots pieņemt Ventspils pilsētas domes izpilddirektors.

6.4. Sociālā dzīvokļa īres līgumu neatjauno, ja persona (ģimene) ir zaudējusi tiesības īrēt sociālo dzīvokli.

6.5. Sociālā dzīvokļa īres līgums tiek izbeigts saskaņā ar Latvijas Republikas likumu “Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām”.

6.6. Saskaņā ar īrnieka iesniegumu līdzšinējais sociālā dzīvokļa īres līgums tiek izbeigts un likuma “Par dzīvojamo telpu īri” noteiktajā kārtībā tiek noslēgts jauns dzīvojamās telpas īres līgums.

7. Sociālā dzīvokļa īres maksa.

7.1. Sociālā dzīvokļa īres maksa tiek noteikta 1/3 (viena trešdaļa) apmērā no īres maksas, kas noteikta Ventspils pilsētas pašvaldības dzīvokļiem.

7.2. Atlikušās 2/3 (divas trešdaļas) no īres maksas, pamatojoties uz pašvaldības SIA “Ventspils nekustamie īpašumi” iesniegtajiem maksājuma dokumentiem, tiek segtas no Ventspils pilsētas domes Sociālā dienesta budžeta līdzekļiem.

8. Daļēja kompensācija par komunālajiem pakalpojumiem sociālos dzīvokļos tiek piešķirta Ventspils pilsētas domes pieņemto saistošo noteikumu noteiktajā kārtībā un apmērā.

9. Šo noteikumu 6.3.punktā minētais izpilddirektora lēmums var tikt apstrīdēts Ventspils pilsētas domē.

10. Ventspils pilsētas domes lēmumu par sociālā dzīvokļa statusa piešķiršanu un/vai sociālā dzīvokļa izīrēšanu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

11. Saistošie noteikumi publicējami un tie stājas spēkā likuma “Par pašvaldībām” 45.panta noteiktajā kārtībā.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks J.Vītoliņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!