• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Slovēnijas deputātu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2008., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174244

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piektdien, 18. aprīlī

Vēl šajā numurā

22.04.2008., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Slovēnijas deputātu vizīti Saeimā

 

16.aprīlī Saeimā viesojās Slovēnijas Republikas Nacionālās asamblejas sadarbības grupa ar Latvijas Republikas Saeimu, kas tikās ar Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar Slovēnijas parlamentu un Saeimas Agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju.

Puses pārrunāja Slovēnijas Eiropas Savienības (ES) prezidentūras galvenos mērķus, kā arī Lisabonas līguma ratifikācijas gaitu ES dalībvalstu parlamentos. Tostarp sadarbības grupas priekšsēdētāja Silva Bendrāte informēja, ka Saeima jau to ir konceptuāli atbalstījusi.

Diskutējot par sociālās drošības jautājumiem, puses bija vienisprātis, ka abu valstu iedzīvotājus skar līdzīgas problēmas: zemais darba atalgojums, pensijas un sabiedrības novecošanās. Slovēnijas kolēģi pastāstīja par savas valsts ģimenes atbalsta politiku, kas otrajam bērnam paredz bezmaksas bērnudārzu, kā arī valsts finansiālo atbalstu skolēnu ēdināšanai.

Savukārt Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Anna Seile iepazīstināja ar teritoriālās reformas gaitu mūsu valstī, kā arī patlaban notiekošo diskusiju par pašvaldību apvienošanās principiem. Viena no Slovēnijas problēmām ir nelīdzsvarota reģionu attīstība, turklāt šī tendence pēdējā laikā palielinās, uzsvēra viesu grupas vadītājs Vili Rezmans.

Tāpat deputāti diskutēja par enerģētikas problēmām un jaunām enerģijas ražošanas jaudām, akcentējot nepieciešamību palielināt atjaunojamo resursu īpatsvaru.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!