• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Igaunijas, Somijas, Ungārijas parlamentāriešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2008., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas sēdē

Vēl šajā numurā

18.04.2008., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Igaunijas, Somijas, Ungārijas parlamentāriešiem

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze Starpparlamentu savienības (SPS) 118.asamblejas laikā tikās ar Igaunijas parlamenta spīkeri Eni Ergmā un delegāciju, kā arī ar pārstāvjiem no Somijas un Ungārijas delegācijām.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājs ar ārvalstu kolēģiem pārrunāja SPS asamblejas darbu, īpaši reģionālo sadarbību, jo tā mazajām valstīm palīdz nodrošināt kopīgo politisko vērtību un interešu pārstāvniecību starptautiskā mērogā.

Puses atzina, ka SPS asambleja jau ilgus gadus ir apliecinājusi sevi kā vienu no efektīvākajiem forumiem, kurā parlamentu pārstāvji var sastapt kolēģus un domubiedrus, apmainīties viedokļiem un izstrādāt kopīgas pozīcijas, kas ir īpaši svarīgi mazajām valstīm. Kā atzina G.Daudze: visi klātesošie kolēģi bijuši vienisprāt, ka “mēs esam stipri, ja sadarbojamies un esam klāt svarīgos notikumos, lai pilnvērtīgi piedalītos lēmumu pieņemšanā”.

Saeimas priekšsēdētājs un deputātu delegācija piedalās SPS 118.asamblejas un 182.padomes sesijā. Šī ir vecākā un lielākā starpparlamentu savienība, kura pastāv jau kopš 1889.gada un apvieno 146 valstis, kā arī piecus reģionālos parlamentus.

Pavisam SPS 118.asamblejas un 182.padomes sesijā piedalās 50 valstu spīkeri un 23 valstu vicespīkeri, no kuriem vispārējās debatēs runas teica 31 parlamenta vadītājs, tostarp Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze.

Piedaloties SPS komiteju darbā, Latvijas delegācijas pārstāvji var atbilstoši savas valsts pozīcijai iesaistīties globālās politikas veidošanā tādos jautājumos kā, piemēram, globālā sasilšana vai cilvēku drošības un individuālo brīvību līdzsvarošana.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!