• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vidzemes pilsētu sadarbību reģiona attīstības nodrošināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1999., Nr. 290/291 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

07.09.1999., Nr. 290/291

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vidzemes pilsētu sadarbību reģiona attīstības nodrošināšanā

Aizvadītajā nedēļā Valkā Vidzemes pilsētu vadītāji vienojās par ciešu sadarbību Vidzemes plānošanas reģiona izveidē, lai nodrošinātu vēsturiskā Vidzemes reģiona attīstību. Reģiona pašvaldību sadarbības rezultātā ar Vācijas valdības palīdzības programmu "Transform" izveidos reģiona ekonomiskās attīstības plānu un Vidzemes attīstības aģentūru.

Sanāksmē piedalījās 15 Vidzemes pilsētu vadītāji, kuri nolēma līdz septembra beigām deleģēt pašvaldības plānošanas speciālistus reģionālās plānošanas darba grupā. Vidzemes rajona padomes lēmumu par savstarpējo sadarbību reģiona attīstības plānošanā darīs zināmu septembra vidū organizācijas "Vidzemes attīstības plānošanas reģions" sanāksmē. Šajā organizācijā ir apvienojušies rajonu attīstības plānošanas speciālisti. Oktobrī "Transform" pieaicinātie konsultanti sāks reģionālās plānošanas darba grupas mācības.

Valmieras pašvaldība ir šī projekta koordinators. Valmieras rajona padomes un pilsētas domes priekšsēdētājs Māris Kučinskis izteica gandarījumu par Vidzemes pilsētu aktivitāti un atbalstu plānošanas reģiona izveidē.

Lai veicinātu visu reģiona pilsētu pašvaldību sadarbību, vadītāji vienojās par ikmēneša sanāksmēm. To mērķis būs plānošanas reģiona izveides procesa, reģionālās reformas un citu aktuālu jautājumu apspriešana, kā arī kopēju problēmu risinājuma meklēšana un īstenošana.

Nākamā Vidzemes pilsētu vadītāju tikšanās būs 24.septembrī Valmierā, kad ritēs tradicionālās Vidzemes uzņēmēju dienas. Plānots tikties ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību, lai runātu par pašvaldību sadarbību ar uzņēmējiem un veiktajiem un plānotajiem pasākumiem uzņēmējdarbības veicināšanā.

Laine Boldāne,

Valmieras pilsētas domes speciāliste sabiedriskajās attiecībās

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!