• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2008. gada 15. aprīļa noteikumi Nr. 263 "Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 3.janvāra noteikumos Nr.9 "Vispārējās un profesionālās izglītības programmu licencēšanas kārtība"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2008., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174126

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.264

Noteikumi par valsts pārbaudījumu kārtību akreditētās izglītības programmās

Vēl šajā numurā

18.04.2008., Nr. 61

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 263

Pieņemts: 15.04.2008.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.263

Rīgā 2008.gada 15.aprīlī (prot. Nr.24 10.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 3.janvāra noteikumos Nr.9 "Vispārējās un profesionālās izglītības programmu licencēšanas kārtība"
Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14.panta 11.punktu un
Vispārējās izglītības likuma 4.panta 1.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2006.gada 3.janvāra noteikumos Nr.9 "Vispārējās un profesionālās izglītības programmu licencēšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 4.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Lai saņemtu licenci izglītības programmas īstenošanai, izglītības iestāde iesniedz iesniegumu:

2.1. vispārējās izglītības programmu īstenošanai - Izglītības un zinātnes ministrijā;

2.2. profesionālās izglītības programmu īstenošanai - Profesionālās izglītības administrācijā (turpmāk - administrācija)."

2. Izteikt 4.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.2. iegūstamo kvalifikāciju atbilstoši Profesiju klasifikatoram;".

3. Papildināt noteikumus ar 4.4.apakš­punktu šādā redakcijā:

"4.4. izglītības programmu kopas nosaukumu atbilstoši Latvijas izglītības klasifikācijai."

4. Izteikt 7. un 8.punktu šādā redakcijā:

"7. Lēmumu par licences izsniegšanu, atteikumu izsniegt licenci vai licences anulēšanu pieņem Vispārējās izglītības programmu licencēšanas komisija (izveidota ar izglītības un zinātnes ministra rīkojumu) vai Profesionālās izglītības programmu licencēšanas komisija (izveidota ar administrācijas vadītāja rīkojumu).

8. Vispārējās izglītības programmu licencēšanas komisijas sastāvā iekļauj Izglītības un zinātnes ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu pārstāvjus. Minē­tās komisijas priekšsēdētājs ir Izglītības un zinātnes ministrijas amatpersona."

5. Papildināt noteikumus ar 8.1 punktu šādā redakcijā:

"8.1 Profesionālās izglītības programmu licencēšanas komisijas sastāvā iekļauj administrācijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Labklājības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Veselības ministrijas un Zemko­pības ministrijas pārstāvjus. Minētās komisijas priekšsēdētājs ir administrācijas amatpersona. Atbilstoši attiecīgās izglītības programmas veidam Profesionālās izglītības programmu licencēšanas komisijai ir tiesības par ekspertiem pieaicināt pašvaldību un profesionālo organizāciju pārstāvjus."

6. Izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Vispārējās izglītības programmu licencēšanas komisijas un Profe­sionālās izglītības programmu licencēšanas komisijas (turpmāk - komisija) darbu vada priekšsēdētājs. Komisija ir lemttiesīga, ja sēdē piedalās ne mazāk kā puse tās locekļu. Komisijas sēdes ir atklātas. Lēmumu sēdē pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu. Ja balsu skaits ir vienāds, izšķirošā ir komisijas priekšsēdētāja balss. Komisijas sēdes protokolu paraksta visi klātesošie balsstiesīgie komisijas locekļi."

7. Izteikt 19.punktu šādā redakcijā:

"19. Ja dokumentos, kas bijuši par pamatu licences saņemšanai, ir izdarīti grozījumi, izglītības iestādei ne vēlāk kā mēnesi pēc attiecīgo grozījumu izdarīšanas ir pienākums rakstiski par to paziņot komisijai. Komisija pēc grozījumu izvērtēšanas, ja nepieciešams, izsniedz jaunu licenci, norādot tajā iepriekš izsniegtajā licencē noteikto termiņu. Saņemot jauno licenci, izglītības iestāde iesniedz komisijā iepriekš izsniegto licenci (oriģinālu). Uz iepriekš izsniegtās licences tiek izdarīta atzīme, ka licence zaudē spēku ar jaunās licences izsniegšanas brīdi, un tā tiek atdota izglītības iestādei."

8. Izteikt 21. un 22.punktu šādā redakcijā:

"21. Ar vispārējās izglītības programmu licencēšanu saistītos izdevumus sedz no Izglītības un zinātnes ministrijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem, ar profesionālās izglītības programmu licencēšanu saistītos izdevumus sedz no administrācijai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

22. Vispārējās izglītības programmu licencēšanas komisijas lēmumu par licences izsniegšanu, atteikumu izsniegt licenci vai licences anulēšanu mēneša laikā pēc lēmuma spēkā stāšanās var apstrīdēt Izglītības un zinātnes ministrijā, Profesionālās izglītības programmu licencēšanas komisijas lēmumu - adminis­trācijā. Lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu mēneša laikā var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā."

9. Izteikt 1.pielikumu šādā redakcijā:

"1.pielikums
Ministru kabineta
2006.gada 3.janvāra noteikumiem Nr.9

01.JPG (69674 bytes)

02.JPG (25526 bytes)

Ministru prezidents I.Godmanis

Izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!