• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lielbritānijas militārpersonu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1999., Nr. 290/291 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17411

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līguma un konvencijas stāšanos spēkā

Vēl šajā numurā

07.09.1999., Nr. 290/291

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lielbritānijas militārpersonu sadarbību

Latvijā ieradušies septiņi Lielbritānijas virsnieki un instruktori majora Džeremija Hjūza vadībā no Raidingas, lai no 6. līdz 17.septembrim NBS Jūras spēku mācību centra bāzē Liepājā vadītu mācības "British Bulldog 3" 32 ierindas zemessargiem, pieciem Jūras spēku karavīriem un trim Alūksnes Mobilo strēlnieku bataljona karavīriem. No Latvijas puses par mācību norisi gādā Zemessardzes 4.kājnieku brigāde.

Mācībās "British Bulldog 3" zemessargi un karavīri apgūs militāro mācību metožu lietošanu praksē, mācību nodarbību sagatavošanu, plānošanu un vadīšanu, lai, pabeidzot kursu, patstāvīgi varētu plānot, sagatavot un kvalitatīvi vadīt militārās mācības savās apakšvienībās. Mācību plānā ietverti patrulēšanas taktikas elementi: patruļas plānošana, patruļas mēģinājums, patruļas vadīšana, kā arī slēpņa ierīkošana un slēpņa darbība. Mācības noslēgsies ar taktiskajām nodarbībām poligonā Kazdangā, un tās ilgs trīs diennaktis.

Raidingas pulka struktūra ir ļoti līdzīga Zemessardzes struktūrai. Šajā pulkā 10 procenti karavīru ir ierindas dienestā un saņem par to atalgojumu, bet 90 procenti bez samaksas savā brīvajā laikā piedalās dažāda veida militārajās mācībās.

Raugoties uz mācību nopietnību, nosaukums "British Bulldog" gan ir radies kā joks. Iepriekšējos gadsimtos, kad angļi karoja ar spāņiem un frančiem, angļu karavīri, labās fiziskās sagatavotības un spēcīgās miesasbūves dēļ, tika iesaukti par angļu buldogiem.

14.septembrī paredzēta viesu un preses diena, kad notiks taktiskās nodarbības poligonā Kazdangā. Šajā dienā mācības apmeklēs Lielbritānijas vēstnieks Stīvens Nešs un nākamais Lielbritānijas militārais atašejs pulkvežleitnants Endrjū Tagijs, kā arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vadība un Zemessardzes vadība.

Zemessardzes štāba

Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!