• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju hokeja attīstībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2008., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/174011

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Slovēnijas deputātu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

17.04.2008., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju hokeja attīstībā

 

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti 15.aprīlī, uzklausot Latvijas Hokeja federācijas prezidentu Kirovu Lipmanu, secināja, ka šobrīd mūsu valsts hokeja izlase ir izveidota no jauniem spēlētājiem ar lielu potenciālu, kas apliecina, ka hokejā veiksmīgi norit paaudžu maiņa.

Savukārt iepazīstoties ar informāciju par Rīgas “Dinamo” klubu, apakškomisijas deputāti akcentēja, ka svarīgi, lai jaunajā klubā tik tiešām spēlētu vietējie sportisti. K.Lipmans pastāstīja, ka šobrīd tiek risināti jautājumi gan par komandas spēlētājiem un treneriem, gan arī par kluba budžetu. Turklāt neveiksmīgā spēļu izloze, kas paredz komandai tālus pārbraucienus, likusi mainīt spēļu organizēšanas sistēmu, un no nākamā gada spēles organizēs vienā reģionā. Atbildot uz deputātu jautājumu, vai kluba izveidošana nemazinās Latvijas čempionāta līmeni un nozīmi, K.Lipmans minēja, ka šobrīd tiek domāts, kā labāk organizēt mūsu valsts čempionātu, un tiek izskatīta ideja spēles rīkot kopā ar Baltkrieviju. Turklāt, ja valstī nenotiek savs čempionāts, tā nemaz nevar piedalīties pasaules čempionātos. Tāpat kluba vadība strādā pie biļešu un abonentu iegādes sistēmas izveides, un viens no risinājumiem ir pārdot kluba akcijas, kas akcionāriem dotu iespēju biļetes iegādāties ar atvieglotiem noteikumiem. Svarīgi, lai jebkurš Latvijas iedzīvotājs, kurš interesējas par hokeju, varētu iegādāties gan akcijas, gan biļetes, norādīja apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis. Savukārt apakškomisijas deputāts Dzintars Rasnacš uzsvēra, ka šāda pieeja ir rūpīgi jāizvērtē, lai lielākie akcionāri nekļūtu par biļešu spekulantiem.

Apakškomisijas deputāti kopumā pauda gandarījumu par hokeja dzīvi Latvijā un atzina, ka labi organizēts ir arī Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāts hokejā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!