• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts informācijas tīkla aģentūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1999., Nr. 290/291 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17399

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ir saņemta alga vai pensija. Cik brīvi varam to izlietot?

Vēl šajā numurā

07.09.1999., Nr. 290/291

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts informācijas tīkla aģentūru

Divarpus gadu laikā kopš izveidošanas bezpeļņas organizācija VAS "Valsts informācijas tīkla aģentūra" (VITA) nav spējusi nodrošināt kaut vai Latvijas muitas punktu saslēgšanu vienotā datu pārraides tīklā, joprojām nav pieslēgti apmēram 130 kontroles punkti. Nav sagatavoti projekti ne datu pārraides, ne balss sakaru, ne rezerves tīklam. Tajā pašā laikā iepirkta tehnika par miljoniem latu, turklāt ievērojama daļa iegādātās aparatūras neizmantota noveco noliktavās.

Vēl šovasar VITA valsts pilnvarnieki, uzņemoties izpildfunkcijas un tieši iejaucoties uzņēmuma saimnieciskajā darbībā, izsludināja konkursu par komutācijas iekārtu piegādi ap 3 miljonu latu vērtībā, kaut gan to izmantošanai projekta nav.

Šāda rīcība bija jāpārtrauc nekavējoties, un Ministru prezidents Andris Šķēle 18.augustā uzdeva satiksmes ministram Anatolijam Gorbunovam apturēt iesāktos konkursus un nepieļaut jaunu izsludināšanu līdz VITA darbības un attīstības koncepcijas apstiprināšanai valdībā.

Diemžēl tālākā notikumu gaita un aizskarto pušu inspirētā reakcija presē liecina, ka izšķērdīgā aparatūras pirkšana var arī nebūt tikai nevainīga neprasme vai vienkāršs nesaimnieciskums. Acīmredzot, VITA iepriekšējā darbība būs jāizvērtē daudz dziļāk un pamatīgāk, nekā varēja paredzēt vēl pirms divām nedēļām.

Edvīns Karnītis,

inženierzinātņu doktors, profesors,

Ministru prezidenta padomnieks

informātikas jautājumos

1999.gada 3.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!