• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par parakstu vākšanu par grozījumu ierosināšanu likumā "Par valsts pensijām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2008., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173984

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par aviokompāniju septīto "melno sarakstu"

Vēl šajā numurā

16.04.2008., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par parakstu vākšanu par grozījumu ierosināšanu likumā “Par valsts pensijām”

 

Šodien, 16.aprīlī, sākas un 30 dienas, līdz 15.maijam, turpināsies parakstu vākšana likuma “Grozījums likumā “Par valsts pensijām”” ierosināšanai.

Parakstu vākšanas nodrošināšanai Latvijā izveidotas 622 parakstu vākšanas vietas, kas strādās četras stundas dienā, arī brīvdienās un svētku dienās. Papildus 43 parakstu vākšanas vietas izveidotas ārvalstīs – Latvijas Republikas vēstniecībās, ģenerālkonsulātos un konsulātos – un būs atvērtas pārstāvniecību vadītāju noteiktajos darba laikos.

Parakstu vākšanā drīkst piedalīties visi balsstiesīgie Latvijas pilsoņi, sākot no 18 gadu vecuma. Vēlētājiem, kuri par likuma iesniegšanu parlamentā parakstījušies pie notāriem, atkārtoti nav jāparakstās. Viņu paraksti tiks pieskaitīti kopējam likumprojekta atbalstītāju skaitam.

Lai parakstītos, vēlētājam nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase, kurā tiks izdarīta atzīme par dalību parakstu vākšanā.

Vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties parakstu vākšanas vietā, var pieteikt parakstīšanos savā atrašanās vietā. Pieteikumi iesniedzami pašvaldības vēlēšanu komisijai vai tuvākajā parakstu vākšanas vietā līdz 14.maija pulksten 12. Un parakstīšanos vēlētāju atrašanās vietā vēlēšanu komisijas organizēs pēdējā parakstu vākšanas dienā – 15.maijā.

Noskaidrot parakstu vākšanas vietu adreses un darba laikus iespējams pašvaldībās, Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) interneta mājaslapā www.cvk.lv, kā arī no 16.aprīļa līdz 15.maijam zvanot uz CVK uzziņu tālruni 67049999. Parakstu vākšanas vietu adreses un darba laiki jāpublicē arī pašvaldību izdotajos laikrakstos vai, ja tāda nav, citā vietējā laikrakstā.

Likumprojekts “Grozījums likumā “Par valsts pensijām”” tiks iesniegts parlamentā, ja to atbalstīs ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 149 064 vēlētāji.

Likumprojektu “Grozījums likumā “Par valsts pensijām”” šā gada 18.februārī CVK iesniedza biedrība “Sabiedrība citai politikai un tiesiskai valstij” kopīgi ar Pensionāru un senioru partiju, un tad par likumprojekta ierosināšanu bija parakstījušies 11 989 vēlētāji.

 

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!