• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par jaunu likuma redakciju par iedzīvotāju ienākuma nodokli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2008., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par atbalstu jauniešiem, kas apgūst lauksaimniecības profesiju

Vēl šajā numurā

11.04.2008., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par jaunu likuma redakciju par iedzīvotāju ienākuma nodokli

 

Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāres vietnieka Dāvida Tauriņa vadībā 10.aprīlī uz pirmo sēdi sanāca darba grupa, kas izstrādās jaunā redakcijā likumu par iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN). Plānots, ka likums jaunajā redakcijā tiks izstrādāts līdz šā gada beigām. 

“Starptautiskais Valūtas fonds šobrīd gatavo galaziņojumu par nodokļu sistēmu Latvijā. Iepriekš saņemtajā starpziņojumā Valūtas fonda eksperti atzina, ka nodokļu sistēma Latvijā kopumā ir konkurētspējīga. Kardinālas izmaiņas šobrīd nav nepieciešamas. Tomēr eksperti norāda, ka būtu lietderīgi veikt nelielus uzlabojumus nodokļu politikas sistēmā. Jautājums par IIN likuma jaunas redakcijas izstrādi ir aktuāls Finanšu ministrijas darba kārtības jautājums,” sēdes laikā atzina D.Tauriņš.

Lai veiksmīgi sagatavotu jauno likuma redakciju, darba grupa vienojās, ka jāveic rūpīga Eiropas Savienības dalībvalstu pieredzes analīze. Tāpat tika atzīts, ka jaunajam likumam jābūt labi strukturētam un viegli saprotamam – tā, lai to varētu vienlīdz labi izprast gan nodokļu administrācijas pārstāvji, gan nodokļu maksātāji.

Sēdes laikā darba grupas pārstāvji diskutēja par iespējamo likuma struktūru, ienākumu no kapitāla pieauguma aplikšanu ar nodokli, kā arī par citiem ar nodokļa bāzi saistītiem jautājumiem. Darba grupas pārstāvjiem uz nākamo sēdi ir jāsagatavo jau konkrēti priekšlikumi par sēdes laikā izrunātajiem jautājumiem.

FM izveidotajā darba grupā strādās pārstāvji no Finanšu ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, eksperti no vadošajām auditoru kompānijām Latvijā (“Deloitte & Latvia”, “KPMG Baltics”, “Ernst & Young”, “Pricewaterhousecoopers”), kā arī no Ārvalstu investoru padomes.

Nākamā darba grupas sēde paredzēta maija vidū.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!