• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Apmeklējot Terehovas robežkontroles punktu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2008., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173801

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: Ierosinot grozījumus Valsts apbalvojumu likumā

Vēl šajā numurā

11.04.2008., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Apmeklējot Terehovas robežkontroles punktu

 

10.aprīlī finanšu ministrs Atis Slakteris apmeklēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) organizēto Transportlīdzekļu un konteineru automātiskās identificēšanas sistēmas prezentāciju Terehovas robežkontroles punktā. Specializētais tehniskais aprīkojums ir paredzēts valsts robežu šķērsojošo transportlīdzekļu un konteineru numura zīmju automātiskai atpazīšanai, pārbaudīšanai un reģistrēšanai datubāzē.

Finanšu ministrs izteica gandarījumu par to, ka līdz ar jaunās automātikas ieviešanu ir sperts vēl viens solis Latvijas robežas stiprināšanā un cīņā ar nelegālo biznesu un noziedzīgu preču tranzītu. 

“Robežas modernizācija norit sekmīgi un atbilstoši tam, ko apņēmāmies, iestājoties Eiropas Savienībā. Šādas sistēmas ir uzstādītas arī citos mūsu austrumu robežas muitas kontroles punktos. Tas nozīmē, ka gan ievest, gan izvest dažādas preces no mūsu valsts būs vieglāk tiem, kam godīgi nodomi, bet arvien grūtāk tiem, kas lūko pēc nelikumīgas peļņas,” atzīmēja A.Slakteris. “Jaunās iekārtas modri sekos tam, lai dažāda rakstura krāpniecība un apmāns uz Latvijas un vienlaikus arī ES robežas tiktu vēl vairāk samazināts.”

Ministrs arī izteica pateicību VID darbiniekiem un robežsargiem: “Ikvienam, kas pie valsts austrumu robežas ikdienā raugās, lai legālais bizness plauktu, bet slēptie rūpali mazinātos. Jūsu darbu es vērtēju ļoti augstu, jo valsts un tās nacionālā drošība, arī ekonomiskā un finansiālā izpratnē, sākas tieši šeit.”

Pirms jaunās sistēmas prezentācijas Terehovā Atis Slakteris apmeklēja arī VID Latgales reģionālās iestādes Ludzas nodaļu, kur ministrs iepazinās ar nodaļas darba gaitu un rezultātiem, kā arī apskatīja darbībā nodaļas klientu apkalpošanas zāli un tajā izvietoto interneta kiosku.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!