• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas tautsaimniecībai ir jāgūst iespēja ievilkt elpu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1999., Nr. 290/291 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17379

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mūsu tautsaimniecībai pašlaik ir jāgūst iespēja ievilkt elpu" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

07.09.1999., Nr. 290/291

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas tautsaimniecībai ir jāgūst iespēja ievilkt elpu"

Ministru prezidents Andris Šķēle:

Intervijā Latvijas radio 3. septembra raidījumā "Atbalss" pulksten 15.07. Raidījumu vada radio žurnālists Aidis Tomsons

— Labdien! Tikko bijusi tikšanās, kuru jūs pats pietiekami arī reklamējāt, proti, par cīņu pret kontrabandu. Jūs tur sēdējāt pietiekami ilgi. Kādi ir rezultāti?

A.Šķēle:

— Kāda nu tur reklāma, skaitļi paši reklamē vajadzību nekavējoši kaut ko darīt šajā jomā, jo būtisks nodokļu samazinājums tieši akcīzes nodokļa veidā ir radījis pamatotu satraukumu man kā valdības vadītājam. Jā, mēs tiešām runājām pusotru stundu ar viskompetentākajiem cilvēkiem, kas ieņem visaugstākos amatus un tātad ir atbildīgi par to, lai šīs lietas nebūtu. Tika runāts un tika nospraustas konkrētas lietas, konkrētas vienošanās. Nu, izskatījās pēc sejām, ka vīri saprot, kādas būs šīs valdības prasības.

— Jā, nu, ko nozīmē vienošanās un kad būs kādi rezultāti, un kādus jūs rezultātus gaidāt?

A.Šķēle:

— Kontrabanda nav lieta, kas izbeidzas vienā brīdī, un es arī nezinu gandrīz nevienu valsti, kur vispār nekad nebūtu bijusi kontrabanda vai kur būtu izdevies izskaust to pilnībā. Bet tas, ka mums ir šis process, šis nelegālais nodarbes process, jādabū tomēr zem kontroles; ka mēs spējam saprast, kā strādā šie mehānismi, kuras ir tās personas, kas veicina šādu mehānismu tālāku eksistenci, cik lielas nodokļu masas iet garām un kā to varētu novērtēt — tas bija tas, par ko runājām.

Un esmu pārliecināts, ka nākamajā sēdē, kas ir 17.septembrī, mēs būsim jau spēruši nākošo soli no šī te organizācijas viedokļa puses. Nu, ceru, ka arī tās iesāktās krimināllietas, par kurām minēja gan Kriminālpolicijas priekšnieks, gan Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieks, turpināsies pietiekami veiksmīgi tālāk.

— Tātad es atgādināšanu — pie telefoniem sēž mana kolēģe Mairita Znotiņa un uzklausa jūsu tālruņu zvanus. Jūs joprojām varat zvanīt. Piemēram, kāds kungs jautā, kādus zaudējumus valstij radījusi naftas kontrabanda, jo jūs te minējāt šos gandrīz 40 procentus.

A.Šķēle:

— 40 procenti, salīdzinot periodu pret periodu akcīzes nodokļa veidā, ir kaut kur pieci miljoni tikai uz vienu akcīzes nodokli degvielai.

— Cik ilgā laikā varētu kaut kādus, teiksim, taustāmus rezultātus mēs redzēt, šāda milzīga summa, piemēram, ir ietaupīta, jo ir noķerti!

A.Šķēle:

Esmu pārliecināts, ka jau šā gada beigās mēs atbilstoši tam, ko būsim tagad ļoti apzinīgi un ļoti tā drosmīgi spēruši, mēs jutīsim to ienākumu ziņā. Katru mēnesi finansu ministrs informē valdību, un viņš to darīs arī turpmāk. Un mēs varēsim salīdzināt, kas mainās. Man jāsaka, ka ir vēl viens netiešais rādītājs, ko šodien arī Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieks rādīja diagrammā, ko es agrāk esmu pieteicis, un ļoti vienkārši ir kontrolēt arī ierindas cilvēkam, ja tā var teikt, vai valstī ir viss kārtībā vai nav, — paskatoties, cik maksā nelegālais spirts Centrāltirgū.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!