• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - darba vizītē Lietuvā - tiekoties ar ANO pastāvīgo pārstāvi Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.1999., Nr. 290/291 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17378

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

07.09.1999., Nr. 290/291

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— darba vizītē Lietuvā

Vakar, 6. septembra novakarē, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā darba vizītē ieradās Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga. Pēc īsas atpūtas viesnīcā "Stikliai" Latvijas Valsts prezidente devās uz vakariņām, kuras par godu augstajai viešņai sniedza Lietuvas prezidents Valds Adamkus.

Abu valstu vadītāju oficiālās sarunas notiks šodien.

Vēl 7. septembrī Valsts prezidentei paredzētas tikšanās ar Lietuvas premjerministru Rolandu Paksu un ārlietu ministru Aļģirdu Saudargu.

Viļņas universitātes apmeklējumā Vairai Vīķei–Freibergai ir ieplānota tikšanās ar Lietuvas augstskolu rektoriem un katedru vadītājiem, kuru mācību iestādēs tiek mācīta latviešu valoda, kā arī ar citiem mācību spēkiem un Viļņas universitātes lietuviešu valodas un literatūras baltu specialitātes pirmā kursa studentiem.

Pēc Latvijas un Lietuvas valsts vadītāju kopīgas preses konferences paredzēta Vairas Vīķes–Freibergas iepazīšanās ar Viļņu, apmeklējot Viļņas katedrāli, Annas baznīcu un Aušras vārtus.

Pēcpusdienā Vaira Vīķe–Freiberga un Valds Adamkus piedalīsies izstādes "Latvija un Lietuva starp diviem kariem" atklāšanā Lietuvas Martīna Mažvīda bibliotēkā.

Pievakarē Valsts prezidente apmeklēs Latvijas vēstniecību Vilņā, bet pēc tam izlidos uz Rīgu.

Sakarā ar Latvijas Valsts prezidentes pirmo darba vizīti Lietuvā šīs valsts lielākajā dienas avīzē "Lietuvos rytas" ievietots raksts, kur cita starpā atzīmēts, ka Lietuvas prezidents Valds Adamkus pirmo reizi ar jaunievēlēto Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu tikās Rīgā šā gada jūnija nogalē un tad arī viņai nodeva ielūgumu apmeklēt Lietuvu.

"LV" informācija

— tiekoties ar ANO pastāvīgo pārstāvi Latvijā

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

P.JPG (20261 BYTES) Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga piektdien, 3.septembrī, tikās ar ANO pastāvīgo pārstāvi Latvijā Janu Sandu Sorensenu.

Valsts prezidente atzinīgi novērtēja ANO Attīstības programmas (UNDP) aktivitātes Latvijā, kas vērstas uz palīdzības veicināšanu sociālajā, ekonomikas un sabiedrības integrācijas jomā. V.Vīķe–Freiberga izteica cerību, ka šie projekti tiks turpināti nākotnē, un kā vienu no aktuālākajiem minēja latviešu valodas mācību projektu (no 1992.līdz 1997.gadam ar UNDP palīdzību Latvijai piešķirti 13 miljoni ASV dolāru).

J.S.Sorensens augstu novērtēja to, ka viņu atbalstītās programmas ir bijušas efektīvas un tiek sekmīgi realizētas. ANO pārstāvi interesēja sabiedrības integrācijas jautājumi, un viņš pozitīvi novērtēja plašo un atklāto diskusiju par sabiedrības integrācijas programmu.

Sarunas laikā Valsts prezidente un ANO pastāvīgais pārstāvis augstu novērtēja faktu, ka Rīgā nesen tika atvērta ANO māja, kas ļaus nākotnē ANO pastiprināt savu darbību, pievēršoties noteiktiem reģionāliem projektiem.

V.Vīķe–Freiberga apliecināja ieinteresētību sadarboties ar ANO un tai pakļautajām struktūrām arī nākotnē, saņemot atbalstu konkrētiem projektiem, kas būtu nozīmīgi visas Latvijas attīstībai.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!