• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Uzturoties darba vizītē Vācijas Federatīvajā Republikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2008., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173709

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Izvērtējot Ziemeļu Investīciju bankas finanšu darbību

Vēl šajā numurā

10.04.2008., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Uzturoties darba vizītē Vācijas Federatīvajā Republikā

 

9.aprīlī vizītes laikā Vācijā Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš un Vācijas federālais ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmaijers izteica gandarījumu par valstu divpusējo attiecību dinamiku un bija vienisprātis par nepieciešamību stiprināt reģionālo sadarbību.

M.Riekstiņš informēja F.V.Šteinmaijeru par Latvijas prezidentūras Baltijas jūras valstu padomē (BJVP) aktualitātēm, tai skaitā 3. un 4.jūnijā plānoto BJVP valstu un valdību vadītāju samitu Rīgā.

Saistībā ar Lisabonas līguma ratifikācijas procesu abas puses izteica cerību, ka līguma ratifikācija visās ES dalībvalstīs norisināsies veiksmīgi un tas stāsies spēkā paredzētajā laikā nākamā gada 1.janvārī. Latvijas un Vācijas ārlietu ministri atzina, ka jāturpina diskusijas par ES institūciju funkcionēšanu pēc Lisabonas līguma pieņemšanas un būtiska uzmanība līguma ieviešanā jāpievērš jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Ārējās darbības dienesta izveidi.

Ministri apsprieda arī starptautiskās politikas aktualitātes, tostarp no 2. līdz 4.aprīlim Bukarestē notikušo NATO samitu. M.Riekstiņš informēja par Latvijas ieguldījumu Eiropas kaimiņattiecību politikā, īpaši uzsverot sadarbības stiprināšanu ar Ukrainu un Gruziju. 

Tiekoties ar Vācijas federālās kancleres padomnieku ārlietu un drošības jautājumos Kristofu Hoisgenu, tika pārrunāti aktuāli starptautiskās politikas jautājumi.

Sarunas ietvaros īpaša uzmanība tika pievērsta Latvijas prezidentūrai BJVP un organizācijas reformu procesam. M.Riekstiņš norādīja, ka šobrīd ir izceļamas piecas būtiskākās BJVP turpmākās darbības prioritātes – enerģētika, vide, ekonomika, izglītība un civilā drošība, kā arī izteica cerību, ka arī Vācija aktīvi iesaistīties BJVP reformas procesā.

Vizītes noslēgumā Latvijas ārlietu ministrs piedalījās izstādes “Nauda Latvijā – vēsture un mūsdienas” atklāšanā. Izstāde notiek Baltijas valstu un Vācijas kultūras gada “Essentia Baltica 2008” pasākumu ietvaros.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!