• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par narkomānu piespiedu ārstēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2008., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173661

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zvejas noteikumu pārkāpšanu

Vēl šajā numurā

10.04.2008., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par narkomānu piespiedu ārstēšanu

 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Veselības apakškomisija 8.aprīlī nolēma prasīt Veselības ministrijai izveidot darba grupu, kura izvērtēs iespēju likumdošanā paredzēt piespiedu ārstēšanos no narkotiku atkarības. Tāpat komisija prasīs Ministru kabinetam rast iespēju palielināt atalgojumu ekspertiem, kuri nosaka narkotisko vielu klātbūtni organismā.  

“Ja nebūs piespiedu ārstēšanas, nekas nenotiks, bet sabiedrībai ir tiesības prasīt atbildību no indivīda, kurš ar savu rīcību apdraud apkārtējos,” apakškomisijas sēdē pauda deputāte Inta Feldmane. Raksturojot situāciju narkomānijas slimnieku ārstēšanā un viņu rehabilitācijā, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra Narkoloģijas dienesta vadītāja Astrīda Stirna atzina, ka narkomānus ārstēt pašlaik ir sarežģīti, jo lietoto vielu klāsts ir ļoti plašs. Viņiem palīdzēt var tikai pēc to noteikšanas organismā, kas prasa arvien jaunākas un arī dārgākas tehnoloģijas.

Tāpat ļoti nepieciešama ir īpaša režīma ārstniecības iestāde narkomāniem. Pašlaik atkarīgie ārstējas parastās slimnīcās. A.Stirna norādīja, ka kopumā narkotiku lietotājiem nav motivācijas atbrīvoties no šā netikuma un ka viņi neaptver postu, ko nodara sev, savai ģimenei un sabiedrībai kopumā.

Apakškomisijas sēdē deputāti uzzināja, ka viens no iemesliem, kas kavē cīņu pret narkomāniju, ir nepietiekamais finansējums. Policijai ir novecojis tehniskais aprīkojums un trūkst naudas, lai ekspertiem samaksātu par nakts laikā veiktajām ekspertīzēm, atzīmēja Valsts policijas Narkotiku apkarošanas biroja priekšnieks Kārlis Dombrovskis. Līdz ar to darbu ekspertīžu laboratorijās pamet augsti kvalificēti speciālisti.

Veselības apakškomisija iepazinās ar Narkotiku un psihotropo vielu atkarības un izplatības ierobežošanas un kontroles valsts programmas īstenošanu un narkomānijas slimnieku ārstēšanas un rehabilitācijas iespējām.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!