• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: Par valsts valodas pozīcijas nostiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2008., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.04.2008., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs: Par valsts valodas pozīcijas nostiprināšanu

 

Tieslietu ministrija ir izstrādājusi un valsts sekretāru sanāksme izsludinājusi projektu grozījumiem noteikumos par profesionālo un amata pienākumu veikšanai nepieciešamo valsts valodas zināšanu apjomu un valodas prasmes pārbaudes kārtību, kas papildinās to profesiju sarakstu, kurās strādājošajiem ir jāzina latviešu valoda. 

“Lai gan pēdējā laikā arvien biežāk dzirdēti iebildumi pret to, ka valsts pārāk daudzās jomās strādājošajiem prasa valsts valodas zināšanas, mana nostāja arī turpmāk būs nemainīga – valsts valodas pozīcija valstī ir jānostiprina. Un to var izdarīt, tikai prasot valodas zināšanas un valodas lietošanu,” uzsver tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš. “Man kategoriski nav pieņemams, ka es nevaru iegūt informāciju vai saņemt pakalpojumu tikai tāpēc, ka, izrādās, kāda no apkalpojošās sfēras profesijām nav iekļauta to profesiju sarakstā, kurā strādājošajam ir jāzina latviešu valoda, un līdz ar to, uzņēmējs neuzskata par vajadzīgu nodrošināt, ka strādājošais zina latviešu valodu.”

Pēc saskaņošanas ar Finanšu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Satiksmes ministriju un Nacionālo trīspusējās sadarbības padomi grozījumu projekts tiks iesniegts Ministru kabinetam apstiprināšanai.

 

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!