• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: Par atbalstītajiem grozījumiem likumā "Par tiesu varu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2008., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173425

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrs: Aicinot uz pasākumiem gaisa kvalitātes uzlabošanai Rīgā

Vēl šajā numurā

04.04.2008., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs: Par atbalstītajiem grozījumiem likumā “Par tiesu varu”

 

“Esmu gandarīts, ka Saeima 3.aprīlī bez lielām diskusijām pieņēma ļoti atbildīgu lēmumu, kas virzīts uz tiesiskas valsts pamatu turpmāku nostiprināšanu, un izdarīja grozījumus likumā “Par tiesu varu”, radot juridisku bāzi Tiesnešu ētikas komisijas izveidei, kā arī turpmākam darbam tiesnešu reputācijas atgūšanā,” paziņoja tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, piebilstot, ka bijis izbrīnīts par to, ka par grozījumiem nobalsoja tikai nedaudz vairāk kā piecdesmit deputātu.

Tieslietu ministrs pastāstīja, ka nākamais solis ētiskas vides radīšanā tiesu sistēmā tiks sperts jau 11.aprīlī, kad tiesnešu konferencē tiks ievēlēta Ētikas komisija, kā arī apstiprināts Komisijas reglaments. “Līdz ar to būs paveikts viss nepieciešamais, lai pēc grozījumu likumā “Par tiesu varu” izsludināšanas Komisija nekavējoties varētu sākt darbu. Tajā pašā laikā ceru, ka Tiesnešu ētikas komisijai nebūs pārāk daudz izskatāmo lietu, kas saistītas ar Tiesnešu ētikas kodeksa normu pārkāpumiem, un ar laiku to nebūs vispār. Tāpēc novēlu komisijai, lai tai būtu jāizskata tikai tie jautājumi, kas saistīti ar Tiesnešu ētikas kodeksa normu interpretāciju un nepieciešamajiem papildinājumiem kodeksā,” atzīmēja G.Bērziņš.

Grozījumi likumā “Par tiesu varu” nosaka, ka Tiesnešu ētikas komisija ir koleģiāla tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kuras pamatmērķis ir sniegt atzinumus par ētikas normu interpretāciju un pārkāpumiem, kā arī skaidrot un aktualizēt tiesnešu ētikas normas. Tiesnešu ētikas komisijas sastāvā būs desmit tiesneši, kurus, aizklāti balsojot, ievēlē tiesnešu konference. Tiesnešu ētikas komisijas padomdevēji varēs būt Satversmes tiesas tiesneši, tiesu varai piederīgo profesiju pārstāvji, ētikas speciālisti un atzīti tieslietu eksperti.

 

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!