• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Moldovas amatpersonu vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2008., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepilsoņu sūdzībām EP Lūgumrakstu komitejā

Vēl šajā numurā

04.04.2008., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Moldovas amatpersonu vizīti Latvijā

 

Moldovas valsts un pašvaldību amatpersonu pārstāvju delegācija 1.aprīlī tikās ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) parlamentāro sekretāru Māri Krastiņu un valsts sekretāres vietnieku Arvīdu Pīlēģi, lai pārrunātu abu valstu pieredzi reģionālās attīstības jautājumu risināšanā. Tikšanās laikā M.Krastiņš un A.Pīlēģis Moldovas pārstāvjus informēja par RAPLM funkcijām un Latvijā īstenoto reģionālo politiku. M.Krastiņš uzsvēra administratīvi teritoriālās reformas nozīmi un nepieciešamību tās rezultātā izveidot progresīvas vietējās pašvaldības, kuras spētu sekmīgi plānot savas teritorijas attīstību, piesaistot investīcijas un sniedzot kvalitatīvus pakalpojumus.

Moldovas pārstāvji RAPLM amatpersonas iepazīstināja ar Moldovas pašvaldību sistēmu, likumdošanu un pašvaldību asociācijām. Moldova šobrīd strādā pie pašvaldību finanšu sistēmas optimizācijas un dotāciju piešķiršanas. Delegācija izrādīja lielu interesi par RAPLM izstrādāto jauno vietējo pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmas modeli un aprēķinu algoritmu.

Moldovas delegācija tāpat atzinīgi novērtēja ministrijas ciešo sadarbību ar Latvijas Pašvaldību savienību, jo tikai ciešā sadarbībā ir iespējams risināt pašvaldībai aktuālos jautājumus, šāda prakse jāpiemēro arī Moldovā, uzsvēra delegācijas pārstāvis. Jau iepriekš Moldovas speciālisti ir tikušies ar ministrijas pārstāvjiem, lai pārrunātu administratīvi teritoriālās reformas īstenošanu un attīstības plānošanas procesus. Moldova ir viena no tām valstīm, kurām Latvija sniedz atbalstu attīstības sadarbības programmas ietvaros.

Vizītes laikā viesi tika iepazīstināti ar pašvaldību sistēmu Latvijā, pašvaldību funkcijām un pilnvarām, kā arī ar to, kā tiek īstenota valsts funkciju deleģēšana pašvaldībām un finansēta deleģēto funkciju izpilde.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!