• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas parlamentāriešu darba vizīti Tallinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2008., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173292

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas sportistu piedalīšanos Vasaras olimpiskajās spēlēs Pekinā

Vēl šajā numurā

03.04.2008., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas parlamentāriešu darba vizīti Tallinā

Saeimas Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti 25. un 26.martā darba vizītē apmeklēja Tallinu (Igaunija).

Latvijas parlamentārieši viesojās Igaunijas parlamentā (Riigikogu) un tikās ar Vides komisijas priekšsēdētāja vietnieku Martu Jusī, lai pārrunātu elektroenerģijas nodrošināšanas iespējas Baltijas valstīs pēc Ignalinas atomelektrostacijas slēgšanas 2009.gadā.

Deputāti tikās arī ar Igaunijas parlamenta Lauku attīstības komisijas priekšsēdētāju Kalevu Kotku un diskutēja par kopīgo abu komisiju likumdošanas darbā. Igaunijas parlamentārieši izrādīja lielu interesi par Saeimā pieņemto Zemnieku un zvejnieku saimniecību likumu un Biodegvielas likumu. Diskutējot par vides aizsardzības jautājumiem, deputāti bija vienisprātis, ka aizsargājamo objektu atbalsta sistēma abās valstīs ir līdzīga. Piemēram, tiesības prasīt zemes maiņu aizsargājamo objektu teritorijās ir svītrotas no abu valstu likumdošanas.

Igaunijā ir lielāka valsts aizsargājamo objektu kopplatība. Tā aizņem 18 procentus no valsts teritorijas. Tajā ietilpst arī Eiropas nozīmes aizsargājamā dabas teritorija “Natura 2000”. Augsne Igaunijā lielākoties ir akmeņaina un lauksaimnieciski grūti apstrādājama, tādēļ daudzi zemes īpašnieki redz lielākas perspektīvas tūrisma nozares attīstībai un labprāt iekļauj savas zemes valsts aizsargājamo objektu sarakstā. Zināmas atšķirības ir arī Baltijas jūras un Rīgas jūras līča piekrastes aizsargjoslās. Akmeņainās augsnes dēļ jūras līča kāpu piekrastes josla Igaunijā ir labāk aizsargāta pret postījumiem, pauda komisijas priekšsēdētāja Anna Seile.

Vizītes laikā Latvijas parlamentārieši tikās arī ar Igaunijas lauksaimniecības ministru Heliru Valdoru Sēderu un sprieda par Eiropas Savienības fondu apguvi un izmantošanu zemkopības nozarē. Tiekoties ar vides ministra padomnieku Hanno Zingelu, deputāti uzklausīja informāciju par Igaunijas Ekoloģiskās inspekcijas darbu.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!