• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par satiksmes drošību Iekšlietu ministrijas sistēmā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.1999., Nr. 286/289 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17326

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Buklets par Rīgas mēriem galvaspilsētas vadītāju galerijā

Vēl šajā numurā

03.09.1999., Nr. 286/289

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par satiksmes drošību Iekšlietu ministrijas sistēmā

Turpinājums

no 1.lpp.

Astoņi IeM sistēmas darbinieki izraisījuši ceļu satiksmes negadījumus alkohola reibumā, no tiem septiņiem atņemtas autovadītāja tiesības uz maksimālo termiņu — 24 mēnešiem, bet vienam darbiniekam, ņemot vērā to, ka par izdarīto pārkāpumu viņš jau atbrīvots no dienesta IeM iestādēs, autovadītāja tiesības atņemtas uz 12 mēnešiem. Septiņiem autovadītājiem no tiesībām būs jāšķiras uz trim mēnešiem. Šo cilvēku vidū ir trīs autovadītāji, kuriem, piemērojot administratīvo sodu, ņemts vērā fakts, ka viņu vadītās automašīnas nebija apdrošinātas likumā noteiktajā kārtībā. Komisija nolēma turpmāk pievērst lielāku uzmanību tieši šādiem pārkāpumiem. 19 autovadītāji saņēmuši brīdinājumus vai naudas sodu. Komisija aizrādījusi dažiem apakšvienību vadītājiem par dienesta pārbaudes nekvalitatīvu veikšanu un liberālismu attiecībā pret vainīgajām personām.

Tika pārskatīti trīs administratīvie materiāli, tiesību atņemšanas termiņš samazināts darbiniekiem, kuri pašlaik tiek raksturoti pozitīvi. Komisija nolēma turpmāk līdzīgus materiālus izskatīt tikai pēc tam, kad slēdzienu komisijai par darbinieku būs iesniedzis narkologs. Tas attieksies uz personām, kuras ir pieļāvušas ceļu satiksmes pārkāpumus alkohola reibumā.

Ministrs cirkulārā atgādināja visiem IeM sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa, IeM disciplinārā reglamenta un pavēļu obligātu ievērošanu, vadot personiskos un dienesta transporta līdzekļus, pretējā gadījumā viņi tiks saukti pie bargas disciplinārās un administratīvās atbildības un var tikt pat atbrīvoti no dienesta IeM iestādēs.

Iekšlietu ministrijas Preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!