• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nacionālajām interesēm audiovizuālajā sektorā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.1999., Nr. 286/289 https://www.vestnesis.lv/ta/id/17322

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms Eiropas finansistu lielās sanāksmes Rīgā

Vēl šajā numurā

03.09.1999., Nr. 286/289

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nacionālajām interesēm audiovizuālajā sektorā

Vakar, 2.septembrī, Eiropas Integrācijas birojā ar nevalstiskā sektora un televīzijas pārstāvjiem tika runāts par Latvijas nacionālajām interesēm audiovizuālajā sektorā.

Šo tikšanos rīkoja Eiropas Integrācijas birojs sadarbībā ar Ārlietu ministrijas Sarunu sagatavošanas grupu, Kultūras ministriju un Nacionālo kinematogrāfijas centru. Apspriedē bija aicināti piedalīties Nacionālās televīzijas un radio padomes, centrālo un reģionālo televīziju, kinematogrāfu radošās savienības, filmu producentu apvienības un Eiropas kustības Latvijā pārstāvji. Tikšanās mērķis — pārrunāt Eiropas Savienības politiku audiovizuālajā sektorā, kā arī tās ietekmi uz Latviju.

Par Latvijas nacionālajām interesēm stāstīja Ārlietu ministrijas Sarunu sagatavošanas grupas vadītājs Eduards Stiprais. Savukārt par Eiropas Savienības audiovizuālo politiku, pievēršoties arī gaidāmajām pārmaiņām Latvijas likumos, īpaši ieviešot ES direktīvu "Televīzija bez robežām", runāja Nacionālā kinematogrāfijas centra direktora vietnieks Andris Rozenbergs. Tika diskutēts par Latvijas nacionālajām interesēm šajā sektorā un uzklausīti nevalstisko organizāciju viedokļi. Tas nepieciešams, lai sagatavotu pilnīgāku un aptverošāku Latvijas nacionālo interešu sarakstu sarunām par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā.

Šī tikšanās ir viena no daudzajām plānotajām apspriedēm dažādos sektoros. Pirmā šāda apspriede notika 25.maijā un bija veltīta nacionālajām interesēm zivsaimniecības sektorā. Nākamā plānota septembra beigās, un tās temats būs transports.

Gunta Misāne,

Eiropas Integrācijas biroja

Informācijas departamenta vadītāja

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!