• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Sniedzot telefoninterviju žurnālam "The Wall Street Journal". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2008., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Atklājot Letonikas centru Viļņas universitātē

Vēl šajā numurā

01.04.2008., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Sniedzot telefoninterviju žurnālam “The Wall Street Journal”

 

31.martā finanšu ministrs Atis Slakteris sniedza telefoninterviju biznesa izdevumam “The Wall Street Journal”, kas interesējās par ekonomisko situāciju Latvijā un valdības spertajiem soļiem tās stabilizēšanai.

Atis Slakteris informēja žurnālistu: “Lai arī pērn maksājumu bilances tekošā konta deficīts joprojām saglabājās augsts, ir vērojamas tendences, kas norāda, ka šā gada laikā izdosies to ievērojami samazināt.” Iezīmējas arī jaunas tendences Latvijas ārējā tirdzniecībā – importa pieauguma tempi nobremzējas, kamēr eksporta pieauguma tempi saglabājas iepriekšējā līmenī. “Jaunākie dati liecina, ka līdzīga ārējās tirdzniecības dinamika saglabājas arī šogad, tas nozīmē, ka spēsim ievērojami uzlabot tekošā konta situāciju,” minēja A.Slakteris.

Tāpat finanšu ministrs norādīja – nav pamata bažām, ka ārvalstu investori varētu pamest Latviju, jo lielāko daļu tiešo ārvalstu investīciju sastāda reinvestētā peļņa, kas nozīmē, ka investori joprojām uzskata Latviju par pievilcīgu valsti investīciju veikšanai.

Latvijas valdības ekonomiskā politika ir vērsta uz to, lai risinātu esošās problēmas,” ministrs apliecināja “The Wall Street Journal”.

Tuvākajā laikā valdībā tiks skatīts Ekonomikas stabilizācijas plāns, kurā uzsvērti pasākumi, kas veicina Latvijas eksportspējas uzlabošanu, kā arī konkurences veicināšanu.

“The Wall Street Journal” ir pēc tirāžas lielākais ekonomikai un biznesam veltītais izdevums pasaulē, populārs Ņujorkā, Londonā un citos pasaules finanšu centros.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!