• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par tulku datubāzes izveidi bēgļu un patvēruma meklētāju atbalstam Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2008., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/173169

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

01.04.2008., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par tulku datubāzes izveidi bēgļu un patvēruma meklētāju atbalstam Latvijā

 

Eiropas bēgļu fonda (EBF) finansēta projekta ietvaros sākts darbs pie plašas tulku datubāzes izveides, kura turpmāk izmantos Latvijā nonākušo bēgļu, personu ar alternatīvo statusu un patvēruma meklētāju uzņemšanas sistēmas veiksmīgai darbībai. Kopš 1998.gada Latvijā patvērumu pieprasījuši 203 cilvēki no Āzijas, bijušās PSRS republikām un Āfrikas kontinenta.

Kā skaidro projekta vadītāja Ilva Ieviņa, lai patvēruma meklētāju uzņemšanas sistēma veiksmīgi funkcionētu, Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) darbiniekiem jāsazinās ar patvēruma meklētāju valodā, kuru šis patvēruma meklētājs saprot.  

“Lai to varētu izdarīt, nepieciešami tulku pakalpojumi, tāpēc lūdzam pieteikties personas, kas prot kādu no Āfrikas kontinenta, Āzijas valstu un bijušo Padomju Savienības republiku valodām (izņemot krievu un angļu valodu). Pieteikušās personas pēc anketu aizpildīšanas tiks iekļautas tulku datubāzē un uzaicinātas uz semināru par tulkošanas specifiku darbā ar patvēruma meklētāju un bēgļu jautājumiem,” skaidroja I. Ieviņa.

Ja PMLP būs nepieciešamība piesaistīt konkrētās valodas lietotāju vai pratēju, par darbu tiks slēgts uzņēmuma līgums. Pieteikuma anketa atrodama PMLP mājaslapā internetā www.pmlp.gov.lv.

Projekts “Pakalpojumu sniegšanas iespēju pilnveidošana patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu” tiek īstenots kopš šā gada sākuma. Tā mērķis ir uzlabot Latvijā nonākušo ārvalstnieku uzņemšanas apstākļus, kā arī veicinātu sabiedrības izpratni par patvēruma sniegšanas jautājumiem.

Šā gada laikā iecerēts veikt plašu darbību loku, lai pilnveidotu un uzlabotu Latvijā nonākušo ārvalstnieku iespējas saņemt medicīnisko un psiholoģisko palīdzību, tulku pakalpojumus, kā arī praktiski uzlabotu dzīves apstākļus patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā “Mucenieki”.

Projekta kopējais finansējums ir 239 421 eiro, tai skaitā EBF finansējums 179 566 eiro, bet PMLP līdzfinansējums – 59 855 eiro.

PMLP ir Iekšlietu ministrijas pārraudzības iestāde, kuras kompetencē ietilpst personu apliecinošo un ceļošanas dokumentu izdošana, Iedzīvotāju reģistra uzturēšana un valsts migrācijas politikas īstenošana, t.sk. repatriācijas un patvēruma politikas izstrādāšana un realizēšana.

 

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!