• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiesībsarga birojs: Par nodarbībām jauniešiem "Patstāvīgu dzīvi uzsākot!". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2008., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172907

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts robežsardze: Par Latvijas robežsardzes delegācijas darba vizīti Ukrainā

Vēl šajā numurā

26.03.2008., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiesībsarga birojs: Par nodarbībām jauniešiem “Patstāvīgu dzīvi uzsākot!”

 

Tiesībsarga biroja juristi arī šogad laikā no 25. līdz 28.martam vada nodarbības jauniešiem, kuriem bērnu aprūpes iestāde jāatstāj 2008.gadā. Nodarbību “Patstāvīgu dzīvi uzsākot!” laikā jaunieši tiek informēti par cilvēktiesību jautājumiem, kā arī tiek papildinātas zināšanas un izpratne par situācijām, ar ko jāsastopas pēc bērnu aprūpes iestādes atstāšanas. Nodarbību laikā plānots pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar ikvienas personas cilvēktiesībām un to aizsardzības iespējām, kā arī jautājumus par tiesībām saņemt sociālās garantijas, atstājot bērnu aprūpes iestādi.

2007.gadā jaunieši, kas atstājuši aprūpes iestādi patstāvīgas dzīves sākšanai, aktīvi interesējušies un birojā saņēmuši konsultācijas par savu tiesību īstenošanu. Problēmas ir bijušas dažādas, tostarp saistībā ar tiesībām uz mājokli, uz sociālo nodrošinājumu un tamlīdzīgi. Tāpēc ir svarīgi laikus atklāt un novērst iespējamās problēmas.

25.martā nodarbība “Patstāvīgu dzīvi uzsākot!” notiek Liepājas bērnu aprūpes iestādē, 26. martā – Daugavpils pilsētas domē, 27.martā – Madonas rajona padomē un 28.martā – Jelgavas pieaugušo izglītības centrā paredzētas divas nodarbības, kā arī Tiesībsarga biroja telpās divas šādas nodarbības notiks bērniem no Rīgas un Jūrmalas bērnu aprūpes iestādēm.

 

Tiesībsarga biroja Informācijas un komunikācijas daļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!