• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izstrādāto kriminālsodu koncepcijas projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.03.2008., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/172736

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par karavīru rehabilitāciju pēc dalības starptautiskajās misijās

Vēl šajā numurā

20.03.2008., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izstrādāto kriminālsodu koncepcijas projektu

 

12.martā Saeimas Juridiskā komisija tika iepazīstināta ar izstrādāto kriminālsodu koncepcijas projektu un deputāti atzinīgi novērtēja darba grupas paveikto.

Pēc iepazīšanās ar koncepcijas projektu komisijas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece kā pozitīvu koncepcijas projekta elementu minēja piespiedu darba piemērošanu kā papildsodu tām personām, kuras sodītas ar nosacītu brīvības atņemšanu. Projekta izstrādātāji norāda, ka šajos gadījumos piespiedu darbam ir jābūt reāli izpildāmam. V.Muižniece arī pieskārās jautājumam par personu, kas izdarījušas smagu vai sevišķi smagu noziegumu pret nepilngadīgo, pirmstermiņa atbrīvošanu no soda izciešanas un viņu uzraudzību.

Komisijas sekretārs Dzintars Rasnačs akcentēja vairākus jautājumus. Piemēram, nereti galīgā soda noteikšanā par vairāku noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu netiek saskaitīti sodi par katru atsevišķo nodarījumu. Tāpat viņš atzīmēja, ka jāprecizē Krimināllikumā definētā atbildību mīkstinošo un pastiprinošo apstākļu sistēma un šo apstākļu piemērošana, nosakot sodu katrā konkrētā gadījumā.

Tieslietu ministrijas izstrādātajā koncepcijas projektā teikts, ka jāizstrādā konceptuāli Krimināllikuma grozījumi, lai katrā konkrētā gadījumā tiesnešiem un prokuroriem palīdzētu izvēlēties taisnīgu sodu un nodrošinātu vienveidīgas kriminālsodu politikas īstenošanu. Arī sabiedrībā bieži vien ir radusies neizpratne, kāpēc līdzīgās lietās tiek pieņemti atšķirīgi spriedumi, kas liek domāt par iespējamu korupciju vai cita veida nelikumīgu rīcību.

Deputātus ar koncepcijas projektu iepazīstināja Tieslietu ministrijas Krimināltiesību departamenta direktore Indra Gratkovska, kā arī krimināltiesību eksperts Andrejs Judins. Koncepcijas projekts jāie­sniedz apstiprināšanai Ministru kabinetā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!